“Κεραυνοί” από την αδελφή Τσιάρτα: “Έχει να δει την μητέρα μας 3 χρόνια, δεν θέλω σχέσεις μαζί του”

 “Κεραυνοί” από την αδελφή Τσιάρτα: “Έχει να δει την μητέρα μας 3 χρόνια, δεν θέλω σχέσεις μαζί του”

Η αδελφή του Βασίλη Τσιάρτα, Ελευθερία Τσιάρτα, μιλάει στο Secret των Παραπολιτικών και τη Σάσα Σταμάτη για τις απόψεις και τις αποφάσεις του αδελφού της και εξηγεί ξεκάθαρα γιατί διαφωνεί μαζί του.

Ο Βασίλης Τσιάρτας ως ποδοσφαιριστής υπήρξε ένας από τους χαρισματικότερους μέσους της εποχής του, µε διεθνή καριέρα και σπουδαία προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, από την εποχή που κρέμασε τα παπούτσια του έχει βρεθεί στο επίκεντρο για εξωαγωνιστικούς λόγους και πιο συγκεκριμένα για τις ακραίες θέσεις του πάνω σε διάφορα κοινωνικά θέματα. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι θα πολιτευτεί µε τον νεοϊδρυθέντα πολιτικό σχηματισμό του Θάνου Τζήµερου και του Φαήλου Κρανιδιώτη. Αυτό όμως δεν άρεσε καθόλου στην οικογένειά του και µε ανακοίνωση που υπογράφουν η μητέρα του, Σοφία, χήρα Αναστασίου Τσιάρτα, και η αδελφή του, Ελευθερία Αναστασίου Τσιάρτα, διαχωρίζουν τη θέση τους και εκφράζουν την αντίθεσή τους. Οι δύο γυναίκες υποστηρίζουν ότι στην οικογένειά τους δεν είχαν ποτέ οµοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις.

«Προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως ή σύγχυσης και εξ αφορμής της δηλωθείσας υποψηφιότητας του Βασιλείου Τσιάρτα του Αναστασίου, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι, παρά τη συγγενική µας σχέση, ουδεμία απολύτως σχέση έχουμε ή πρόκειται ή θέλουμε να έχουμε µε την προσφάτως ανακύψασα πολιτική δραστηριότητα του ανωτέρω και την υποψηφιότητά του µε συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό. Άλλωστε, ουδέποτε στην οικογένειά µας είχαμε οµοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις, αλλά, αντίθετα, διαπνεόμασταν από δημοκρατικές, προοδευτικές και αλληλέγγυες ιδέες, όπως αυτές µας εμφυτευτήκαν από τον σύζυγο και πατέρα µας, Αναστάσιο Τσιάρτα, και την οικογένειά του», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση των δύο γυναικών.

“Εάν ζούσε ο πατέρας μας δεν θα αποδεχόταν αυτή την κατάσταση”

Μάλιστα, η αδελφή του Βασίλη Τσιάρτα, Ελευθερία Τσιάρτα, µιλά στο «S» και αναλύει ακόμα περισσότερο και εις βάθος τα όσα γραπτώς δήλωσε µε τη μητέρα της, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ούτε και ο αείμνηστος πατέρας της θα συμφωνούσε µε τον αδελφό της, καθώς υπήρξε προοδευτικός άνθρωπος, εκδότης εφημερίδας και σημαντικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην τοπική κοινωνία.

«Η ανακοίνωση βγήκε για να τιμήσουμε πιο πολύ τη μνήμη του πατέρα µας, γιατί ο Βασίλης έδωσε µια συνέντευξη και αναφέρθηκε στον αείμνηστο πατέρα µας, Αναστάσιο Τσιάρτα. Η δήλωση που κάναμε τα λέει όλα», λέει αρχικά η Ελευθερία Τσιάρτα και εξηγεί: «∆εν συμφωνούμε µε τις απόψεις του, τόσο εγώ όσο και η μητέρα µου, τόσο του ίδιου όσο και αυτού του κόμματος, αλλά και γενικώς µε όλη αυτή τη συμπεριφορά που έχει ο Βασίλης. ∆εν τον αναγνωρίζουμε και εμείς. Ο μπαμπάς µου ήταν ένας σπουδαίος δημοσιογράφος για πολλά χρόνια στην περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας και είχε την εφημερίδα “Τα Νέα του Ρουµλουκιού”, η οποία έβγαινε από το 1981 έως το 2007. Ήταν από τα πιο δυναμικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παρότι δεν πολιτεύτηκε ποτέ. Ενδεικτικό είναι πως, όταν είχε έρθει ο Ανδρέας Παπανδρέου από την Αμερική, ο πατέρας µου τον είχε επισκεφθεί στο Καστρί. Ο μπαμπάς µου, αν ζούσε, δεν θα αναγνώριζε και δεν θα αποδεχόταν όλη αυτή την κατάσταση µε τον Βασίλη.

Εγώ µε τη μητέρα µου δεν θα ψηφίσουμε τον Βασίλη, γιατί πολύ απλά δεν συμφωνούμε µε τις απόψεις του. Ο μπαμπάς µου είχε μεγάλη επιρροή στην τοπική κοινωνία. Ήταν µια σημαντική και σεβάσμια προσωπικότητα και ήταν πάντα μπροστά από την εποχή του. Ο μπαμπάς µου πέθανε στις 10 Φεβρουαρίου του 2012. Κλείσαμε 11 χρόνια από τον θάνατό του. Ίσως µε όλο αυτό που συμβαίνει είναι σαν να θέλει να µας πει κάτι από εκεί που είναι. Η μητέρα µας είναι πολύ στεναχωρημένη. Ο Βασίλης επεδίωξε να επικοινωνήσει μαζί µου, αλλά δεν θέλω να έχω καµία σχέση. Ευτυχώς που δεν ζει ο πατέρας µου. Κάτι θα ήξερε που “έφυγε”. Εγώ και η μητέρα µου δεν συμφωνούμε µε τις οµοφοβικές και τις ρατσιστικές απόψεις. Από εκεί και πέρα, ο καθένας είναι ενήλικος και κάνει τις επιλογές του. Ο Βασίλης έχει να δει τη μητέρα του τρία χρόνια, οπότε τα υπόλοιπα περισσεύουν», λέει µε νόημα η αδελφή του γνωστού βετεράνου ποδοσφαιριστή, ενώ προχώρησε και σε νέα διευκρινιστική δήλωση.

“Όταν άτομο της οικογένειας μας πολιτεύτηκε με τον Καρατζαφέρη, ο πατέρας μας διαχώρισε την θέση του”

«Επειδή το θέμα πήρε μεγάλη έκταση, θέλω να κάνω διευκρίνιση στα εξής: Η δήλωση βγήκε τη δεδομένη στιγμή για τον λόγο ότι πολιτεύεται και άφησε σε δηλώσεις του υπονοούμενα ότι και ο πατέρας µου μπορεί να συμφωνούσε µε την πολιτική που ακολουθούσε ο εν λόγω κύριος. ∆εν του είπαμε τίποτα, ούτε ότι δεν είναι Έλληνας ούτε ότι η Ελλάδα δεν ανήκει στους άλλους Έλληνες. Επειδή ζούμε σε µια κλειστή κοινωνία της επαρχίας και εγώ και η μητέρα µου και μεγαλώνω ένα παιδί µε όλες τις αρχές και είμαι και επαγγελματίας στον Νοµό Ημαθίας, διαχωρίσαμε τη θέση µας µε τη διευκρινιστική δήλωση σε σάιτ της περιοχής. ∆εν υπολογίζαμε την έκταση που πήρε. Για τον λόγο ότι στο παρελθόν άτομο της οικογένειάς µας είχε πολιτευτεί µε τον ΛΑΟΣ του κυρίου Καρατζαφέρη, η αντίδραση του πατέρα µας ήταν ακριβώς η ίδια. Είχε διαχωρίσει τη θέση του. Ο κόσμος θα κρίνει», καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα