Εξαφάνιση ζευγαριού στη Μεθώνη: Το σημείωμα που βρέθηκε και οι φόβοι για αυτοκτονία

 Εξαφάνιση ζευγαριού στη Μεθώνη: Το σημείωμα που βρέθηκε και οι φόβοι για αυτοκτονία

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος στην υπόθεση της διπλής εξαφάνισης του ζευγαριού των Αμερικάνων. Στις έρευνες συμμετέχει και η πρεσβεία των ΗΠΑ, ενώ η κόρη του ζευγαριού μιλάει στην εκπομπή για τους γονείς της και συγκινεί.

Η εξαφάνιση και το σημείωμα

Στην εκπομπή μίλησαν δύο φίλοι και συγχωριανοί του αγνοούμενου ζευγαριού, για την είδηση της εξαφάνισής τους που έπεσε σαν «βόμβα» στην περιοχή, ενώ αναφέρονται και στα πιθανά σενάρια που κάνουν οι ίδιοι.

«Ήρθαν πριν από περίπου δέκα χρόνια στην περιοχή μας. Έχτισαν το σπίτι και αμέσως έγιναν αποδεκτοί από τον ντόπιο πληθυσμό. Ήταν πολύ αγαπημένοι άνθρωποι, ευγενείς, διακριτικοί και καλλιεργημένοι.

»Αυτόν τον χειμώνα δεν γνώριζε σχεδόν κανένας μας ότι βρίσκονται εδώ. Εκ των υστέρων έμαθα ότι ήρθαν αρχές του έτους. Η σύζυγος μετά τον Covid, είχε κάποια κινητικά προβλήματα και αυτό τον είχε στεναχωρήσει ιδιαίτερα τον Ντέιβιντ. Κατά κάποιο τρόπο, αιφνιδιαστήκαμε όταν μάθαμε ότι βρίσκονται εδώ και αγνοούνται.

»Δύο είναι τα πιθανά σενάρια. Ή τους λήστεψαν και τους απήγαγαν ή κάτι κακό έχουν κάνει από μόνοι τους…», είπε στην εκπομπή ο φίλος τους Φώτης Ζόμπολας.

Η Λίνα Ράντου, φίλη και λογίστρια τους μίλησε επίσης στην εκπομπή, ενώ ήταν εκείνη που ειδοποίησε την κόρη της και σήμανε τον συναγερμό της εξαφάνισης του ζευγαριού.

«Στις 23 Ιανουαρίου μίλησα για τελευταία φορά με τον Ντέιβιντ και επειδή είχε προβλήματα υγείας η γυναίκα του, τους πήρα πάλι τηλέφωνο να δω τι κάνουν και ήταν απενεργοποιημένο. Τις επόμενες ημέρες και μέχρι τέλος του μήνα, ήταν συνέχεια κλειστό. Ανησυχήσαμε και ήρθαμε από το σπίτι να δούμε τι συμβαίνει.

»Βρήκαμε τα κλειδιά παρατημένα έξω από το γκαράζ και μπήκαμε μέσα να δούμε τι γίνεται. Το σπίτι ήταν σε άριστη κατάσταση, δούλευε το καλοριφέρ και ήταν σαν να είχαν φύγει προσωρινά για ψώνια και θα γυρνούσαν.

»Πήραμε την κόρη τους τηλέφωνο στην Αμερική να την ενημερώσουμε. Μου είπε να ξαναπάω και να ψάξω. Μπήκαμε και αρχίσαμε και κοιτάγαμε, χωρίς να αγγίξουμε τίποτα. Πάνω στο γραφείο που ήταν το λάπτοπ, βρήκαμε και ένα σημείωμα που έγραφε “Τζουλιάνα σ’ αγαπάμε για πάντα, η μαμά και ο μπαμπάς”», τόνισε στην κάμερα της εκπομπής.

Η κ. Ράντου μίλησε και για την επιθυμία του ζευγαριού να πραγματοποιήσει μία εκδρομή.

«Όταν ήρθαν από την Αμερική, είχα ακούσει ότι ήθελαν να πάνε μία εκδρομή στη Μονεμβασιά. Το ίδιο μου είχε πει και η κόρη τους. Κινητοποιηθήκαμε άμεσα.

»Πήγαμε στην αστυνομία και προσπαθούμε να δούμε τι γίνεται. Είναι αξιαγάπητοι άνθρωποι, δηλαδή είναι κρίμα να συμβεί κάτι. Όλα έγιναν πολύ ξαφνικά. Την τελευταία φορά που μιλήσαμε στις 23, κάναμε και αστεία και γελάγαμε από το τηλέφωνο», κατέληξε.

Τι συνέβη

Ο 83χρονος David Harrison Robinson και η 80χρονη σύζυγός του Lukretia Robinson από τις ΗΠΑ έχουν εξαφανιστεί από το σπίτι τους στη Μεθώνη Μεσσηνίας λίγο πριν από τα τέλη Ιανουαρίου.

Το ζευγάρι, αναχώρησε από το σπίτι του στις 23 Ιανουαρίου 2023 με πιθανό προορισμό την Μονεμβασιά Λακωνίας και έκτοτε αγνοείται.

Για την εξαφάνισή τους μάλιστα, έχει εκδοθεί Silver Alert. Την ίδια ώρα, η κόρη τους στην Αμερική είναι σίγουρη ότι έχουν αυτοκτονήσει και ήδη αναζητά δικηγόρο για τα κληρονομικά. Νεκρούς, εξάλλου, τους θεωρεί και ο ανιψιός τους, βάσει αναρτήσεων στα social media. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η γυναίκα που τους πρόσεχε επικοινώνησε μαζί τους τελευταία φορά στις αρχές του Φεβρουαρίου. Μετά δεν είχε νέα τους για ημέρες και επισκέφθηκε ξανά το σπίτι, που όμως δεν τους βρήκε.

Παράλληλα, διαπίστωσε πως έλειπε και το αυτοκίνητό τους. Ενημέρωσε την κόρη τους που ζει στην Αμερική, η οποία δεν γνώριζε κάτι και στη συνέχεια, απευθύνθηκε στην Αστυνομία που ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και δεν επιβεβαιώνει την άποψη της κόρης των ηλικιωμένων περί αυτοκτονίας.

Οι αναρτήσεις της κόρης στα social media

«Από σήμερα, οι γονείς μου αγνοούνται επισήμως και θεωρούνται νεκροί από δική τους θέληση (λεπτομέρειες δεν είναι διαθέσιμες, καθώς ήταν πολύ κλειστοί άνθρωποι). Βρίσκονταν στην Ελλάδα όταν συνέβη- δεν ξέρω πού πήγαν για να βάλουν τέλος στη ζωή τους, οπότε μέχρι να βρεθούν τα πτώματά τους χρειάζομαι τη βοήθεια της κοινότητάς μου για να παραμείνω λειτουργική.Όσο περιμένω, δεν θέλω ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ή ΟΙΚΤΟ! ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ να ακούσω καλά πράγματα από τις ζωές σας, και πάρα πολλές φωτογραφίες κατοικίδιων ζώων. Όλες τις φωτογραφίες κατοικίδιων ζώων. Προετοιμάζομαι για ψυχική και συναισθηματική κατάρρευση όταν τους βρούμε και βγάλουμε από τη μέση τον τεράστιο όγκο της γραφειοκρατίας σε δύο χώρες, αλλά μέχρι τότε πρέπει να μείνω συγκεντρωμένη», έγραψε, η κόρη του ζευγαριού. 

Παράλληλα, σε άλλη της ανάρτηση, ζητά από τους φίλους της στα social media να της προτείνουν δικηγόρο που εξειδικεύεται σε διαθήκες και κληρονομικά, για να κληρονομήσει τους γονείς της που παραμένουν εξαφανισμένοι στην Ελλάδα.

«Κάποιες συστάσεις για δικηγόρο κληρονομικής διαθήκης; Η διαθήκη είναι πολύ απλή και αφήνει τα πάντα σε μένα, αλλά με περιουσία τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στην Ελλάδα, θέλω να βεβαιωθώ ότι το κάνω σωστά. Έχω γκουγκλάρει και έχω βρει επιλογές, αλλά αναρωτιόμουν αν κάποιος από την κοινότητα έχει προσωπική θετική εμπειρία με κάποιον που θα συνιστούσε», αναφέρει.

Σχετικά Άρθρα