Χρήστος Καριοφύλλας: Θρίλερ με την εξαφάνιση του – “Πιστεύω πως τον σκότωσαν και κάπου τον πέταξαν”

 Χρήστος Καριοφύλλας: Θρίλερ με την εξαφάνιση του – “Πιστεύω πως τον σκότωσαν και κάπου τον πέταξαν”

Έχουν περάσει σχεδόν οκτώ χρόνια από την ημέρα που ο 43χρονος Χρήστος Καριοφύλλας εξαφανίστηκε στο Άργος, ξημερώματα Πρωτομαγιάς του 2015.

Μέχρι και σήμερα καμία μαρτυρία δεν έχει βοηθήσει στον εντοπισμό του, ενώ ο γιος του, ενήλικος πλέον δίνει μεγάλο αγώνα για να βρει απαντήσεις για την τύχη του πατέρα του, καθώς είναι σίγουρος πως του έχει συμβεί κάτι κακό, καθώς εάν ήταν καλά, θα έβρισκε τον τρόπο να επικοινωνήσει μαζί του και με τη γιαγιά του καθώς ήταν μία πολύ δεμένη οικογένεια.

«Κάνω προσπάθειες. Συναντάω γνωστούς του πατέρα μου και τους ρωτάω τι έγινε εκείνη την ημέρα, πώς χάθηκε. Καλύτερα να ξέρεις ότι είναι νεκρός, παρά να έχεις την αγωνία», λέει ο 22χρονος Φώτης Καριοφύλλας στην κάμερα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ».

Η Βασιλική, μητέρα του αγνοούμενου είδε τον γιο της τελευταία φορά παραμονή Πρωτομαγιάς.

«Από τότε και μετά δεν τον έχω ξαναδεί».

Την ίδια μέρα, είδαν τον Χρήστο που προχωρούσε προς τους Μύλους. Πέρασε από έναν φίλο του και του είπε ότι θα πάει λίγο πιο κάτω και θα γυρίσει να πιουν καφέ.

«Δε γύρισε ποτέ».

Η γιαγιά του 22χρονου νεαρού τον χαρακτηρίζει «χάρισμα Θεού» και έχει στρέψει όλη της την προσοχή στην ανατροφή της, ενώ κάνει έκκληση σε όσους γνωρίζουν τι έχει συμβεί, να μιλήσουν ακόμη και τώρα.

«Μιλήστε παιδιά. Μιλήστε. Όποιοι ξέρετε μιλήστε».

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο γιος της να βρέθηκε τη λάθος στιγμή, τη λάθος ώρα, σε έναν χώρο και να τον εξαφάνισαν.

«Ήταν ένα τέλειο παιδί. Είχε τη δική του επιχείρηση, έφτιαχνε χωράφια. Το πάλευε και προσπαθούσε. Μας αγαπούσε. Να βρεθεί ό,τι κι αν είναι, όπως κι αν είναι».

Ο Φώτης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής, για το πως αναζητά απαντήσεις για την τύχη του πατέρα του.

Μέσα σε πέντε χρόνια ο νεαρός έχασε τον παππού και την μητέρα του, που έφυγαν από τη ζωή, ενώ μετά εξαφανίστηκε ο πατέρας του.

«Ήταν ένα μεγάλο σοκ για μένα», λέει ο 22χρονος, ο οποίος θυμάται την τελευταία φορά που είδε τον πατέρα του.

«Μου έλεγε ότι με αγαπούσε και ότι δε θα με άφηνε ποτέ».

Ο Φώτης ζει με την εικόνα της πόρτας που ανοίγει και μπαίνει μέσα ζωντανός ο πατέρας του. Αυτό του δίνει ελπίδα και θέληση, τονίζει στο «Τούνελ».

«Είναι το στήριγμά μου η γιαγιά μου. Αν δεν ήταν αυτή ίσως να βρισκόμουν σε κάποιο ίδρυμα», λέει ο γιος του αγνοούμενου Χρήστου ξεφυλλίζοντας τα φωτογραφικά άλμπουμ των γονιών του.

Μαρτυρίες «φωτιά»

Η εκπομπή αναζητώντας μάρτυρες για την εξαφάνιση του Χρήστου Καριοφύλλα συνάντησε τον φίλο του, Γιώργο Ντέρτη, ο οποίος συγκινείται όταν μιλάει για τον Γολγοθά που ανεβαίνουν ο γιος και η μητέρα του.

Χαρακτηρίζει τον φίλο του καλό παιδί, φιλήσυχο, σκληρό αγωνιστή που πάλευε, αλλά όταν αρρώστησε και πέθανε η γυναίκα του αρρώστησε και ο ίδιος.

«Έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του», λέει ο φίλος του Χρήστου.

«Βρέθηκα σε μία ταβέρνα στον Αχλαδόκαμπο και κάποιος είπε πως ο Χρήστος ήταν εκεί την Πρωτομαγιά με παρέα και εξαφανίστηκε όταν έφυγε από το μαγαζί».

Για όλα αυτά που ακούγονται στο χωριό ότι ίσως κάποιος τον «έφαγε» και τον εξαφάνισε, ο φίλος του εκτιμά ότι δεν είχε μεγάλες αντιπαραθέσεις με κανέναν, ούτε πολλά λεφτά.

«Συγκινούμαι με τον αγώνα του Φωτάκου, όπως τον φώναζε ο πατέρας του», λέει ο φίλος του Χρήστου. «Λάτρευε το παιδί του. Όλα για τον Φωτάκο».

Ο φίλος του αγνοούμενου πατέρα κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι, να μιλήσει.

Ακόμη ένας φίλος του αγνοούμενου υποστηρίζει πως τον είδε να βγαίνει από συγκεκριμένο χώρο στη Νέα Κίο την ημέρα της εξαφάνισής του.

Θυμάται την ημερομηνία, καθώς εκείνη την ημέρα πήγε για ψώνια στην περιοχή.

«Τον είδα τον Χρήστο να βγαίνει ταλαιπωρημένος από αυτόν τον χώρο. Ήταν με το ποδήλατο, δε νομίζω όμως πως εκείνος με είδε. Μπήκε ένα γνωστό αμάξι εκεί και μετά έμαθα πως χάθηκε ο Χρήστος.

»Ο **** που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, τον είδε σίγουρα και ξέρει τι έγινε. Πιστεύω πως τον έχουν φάει και τον έχουν πετάξει κάπου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας μιλώντας στο «Τούνελ».

Η εκπομπή βρήκε ακόμη και τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας στον Αχλαδόκαμπο όπου ο Χρήστος Καριοφύλλας το απόγευμα της ημέρας που χάθηκε βρέθηκε.

«Ήταν στο μαγαζί μου εκείνη την ημέρα μαζί με άλλον έναν. Τον Γιώργο τον *****. Κάθονταν έξω στη γωνία. Είχαν και δύο κοπέλες μαζί. Το θυμάμαι χαρακτηριστικά γιατί λόγω Πρωτομαγιάς, είχαμε γλέντι εδώ.

»Γινόταν χαμός. Ήταν περίπου πέντε – έξι το απόγευμα. Και μάλιστα θυμάμαι ότι έφυγε και είπε ότι θα πλήρωνε ο άλλος που ήταν στην παρέα του. Νομίζω έφυγε με την κοπέλα του πριν νυχτώσει.

»Δε θυμάμαι κάτι άλλο. Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω. Με παίρνει και η μητέρα του και κλαίει. Μακάρι να γνώριζα που είναι το παλικάρι…», είπε ο μάρτυρας.

Ο καρδιακός φίλος του αγνοούμενου Χρήστου Καριοφύλλα, μιλάει για την σχέση που είχε εκείνη την περίοδο με μία γυναίκα, αλλά απαντάει και στη μαρτυρία ότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε.

«Εγώ είδα τον Χρήστο μία εβδομάδα ή δέκα μέρες πριν εξαφανιστεί. Είχαμε περάσει από τον Αχλαδόκαμπο μία βόλτα. Δεν ισχύει ότι την Πρωτομαγιά που εξαφανίστηκε ήμασταν μαζί στην ταβέρνα σε εκείνο το χωριό.

»Είχαμε πάει στη συγκεκριμένη ταβέρνα την Πρωτομαγιά, αλλά πριν δύο ή τρία χρόνια πίσω», υποστηρίζει.

«Λέγονται πολλά και διάφορα εδώ στην Αργολίδα. Ότι τον έχουν σκοτώσει, ότι τον έχουν απαγάγει, άλλοι ότι έχει διαφύγει στο εξωτερικό. Η εκτίμησή μου είναι τον έχουν εξαφανίσει. Τώρα ποιοι; Δεν γνωρίζω».

«Εγώ θα συνεχίσω μέχρι το τέλος, όποιο κι αν είναι»

«Κάνω συνεχώς αναρτήσεις στα social media και στο Facebook της κυρίας Νικολούλη και σε άλλες ομάδες, για να κάνω ευρύτερα γνωστή την εξαφάνισή του», τονίζει ο Φώτης, αλλά επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα δεν του έχουν μεταφέρει κάποια σημαντική μαρτυρία.

«Μου λένε να μη χάνω την ελπίδα μου, να προσπαθώ πάντα, να μου δίνει δύναμη ο Θεός και να μάθουμε σύντομα την αλήθεια για να λυτρωθούμε».

Η τελευταία ανάρτηση του Φώτη, που σοκάρει, ήταν στις 3 Ιανουαρίου.

«Σ’ αυτόν τον αγώνα που κάνω το ξέρω ότι οι ίδιοι που απειλούσαν τον πατέρα μου, συμμορίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αργολίδας και διεφθαρμένοι ….. θα βάλουν κι εμένα στο στόχαστρο τους γιατί ψάχνω την αλήθεια.

»Η αστυνομία επί εφτά χρόνια είναι αδρανής και αδιάφορη σχετικά με την υπόθεσή μου. Εγώ θα συνεχίσω μέχρι το τέλος, όποιο κι αν είναι», έγραφε τότε.

Σχετικά Άρθρα