Tουρκία: Η ιστορία πίσω από την συγκλονιστική φωτογραφία με τον πατέρα του νεκρού κοριτσιού – Η αποκάλυψη του φωτογράφου

 Tουρκία: Η ιστορία πίσω από την συγκλονιστική φωτογραφία με τον πατέρα του νεκρού κοριτσιού – Η αποκάλυψη του φωτογράφου

Ο Μενσούτ Χανσέρ κάθεται πάνω σε ένα σωρό από τα συντρίμμια του σπιτιού του, μέσα στην παγωνιά, κυριευμένος από τη θλίψη.

Η κόρη του, Ιρμάρκ 15 χρονών βρίσκεται εκεί νεκρή. Ο πατέρα της ο Μενσουτ αρνείται να την αφήσει και κάθεται κοντά, της κρατάει το χέρι.

Ο φονικός σεισμός βρήκε το κορίτσι να κοιμάται.

Ο Αντέμ Ατλάν, βετεράνος φωτογράφος του AFP που έσπευσε στις πληγείσες περιοχές από την Άγκυρα, στάθηκε εκεί με το φακό του και τράβηξε τον πατέρα που σιωπηλά πενθούσε την κόρη του.Το France 24 αναφέρει πως φωτογράφος κράτησε μία απόσταση 60 μέτρων για να μην τον ενοχλήσει στο ακραίο του πένθος. Όμως ο Μενσούτ αντί να τον διώξει τον κάλεσε να πλησιάσει.«Βγάλε φωτογραφίες του παιδιού μου», του είπε ο Χανσέρ με χαμηλή, τρεμάμενη φωνή.

«Έμεινα άφωνος» σχολίασε ο φωτογράφος. «Ο Μενσουτ Χανσέρ ήθελε να δει ο κόσμος τη θλίψη του, και του έθνους του. Και έτσι έγινε».

«Καθώς έβγαζα φωτογραφίες, ήμουν τόσο λυπημένος. Έλεγα στον εαυτό μου τι απέραντος πόνος. Δεν μπορούσα να σταματήσω τον εαυτό μου να κλαίει», περιγράφει ο Αντέμ Αλτάν.

Η φωτογραφία του AFP του Αντέμ Αλτάν από τα ερείπια της πόλη Καχραμανμάρας, φιλοξενήθηκε στα πρωτοσέλιδα μεγάλων εφημερίδων σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Financial Times και της Wall Street Journal.

Σχετικά Άρθρα