ΚΚΕ για πλειστηριασμούς: Ανοίγει ο δρόμος για νέο άγριο γύρο επέλασης στη λαϊκή κατοικία

 ΚΚΕ για πλειστηριασμούς: Ανοίγει ο δρόμος για νέο άγριο γύρο επέλασης στη λαϊκή κατοικία

Ως απαράδεκτη χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η οποία επιτρέπει στις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων να διενεργούν πλειστηριασμούς, τονίζοντας ότι πρέπει «χωρίς καθυστέρηση να δυναμώσει η πάλη του λαού ενάντια στους πλειστηριασμούς».

Αναλυτικά:

«Η απαράδεκτη απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία «λύνονται τα χέρια» των funds και των εταιριών διαχείρισης δανείων για τη διενέργεια μαζικών πλειστηριασμών, ανοίγει έναν νέο, πιο άγριο γύρο επέλασης στη λαϊκή κατοικία.

Η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, γιατί στηρίζεται στο νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις, ιδιαίτερα στον νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια στα αρπακτικά των funds και σε συνέχεια στον πτωχευτικό νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ.

Τώρα, χωρίς καθυστέρηση να δυναμώσει η πάλη του λαού ενάντια στους πλειστηριασμούς, που βγάζουν στο σφυρί τα λαϊκά σπίτια, για να προστατευτεί η λαϊκή περιουσία από τα αρπακτικά των funds, για να διαγραφούν τα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών».