Κατσέλη: 700.000 ακίνητα μπορεί να βγουν σε πλειστηριασμό – Το Δημόσιο θα χάσει 51 δις

 Κατσέλη: 700.000 ακίνητα μπορεί να βγουν σε πλειστηριασμό – Το Δημόσιο θα χάσει 51 δις

Για προειλημμένη απόφαση, μίλησε η κυρία Λούκα Κατσέλη σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς από funds.

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου βγήκε σε χρόνο dt» τόνισε, χαρακτηριστικά η ίδια και ακόμα εστίασε σε τρία σημεία, μετά το πράσινο φως που άναψε το Ανώτατο Δικαστήριο.

Αυτά είναι σύμφωνα με την κυρία Κατσέλη:

  1. Ξεκινούν χιλιάδες πλειστηριασμοί σε μία πάρα πού δύσκολη περίοδο για την μεσαία τάξη και τα ευάλωτα νοικοκυριά. 700.000 ακίνητα μπορεί να βγουν σε πλειστηριασμό.
  2. Το Δημόσιο θα χάσει 51 δισ.
  3. Ο οφειλέτης χάνει το σπίτι του χωρίς να έχει κληθεί να ρυθμίσει τις οφειλές του.

Γίνεται ένας τζόγος, μία κερδοσκοπία πάνω στα ακίνητα είπε ακόμα, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της νομοθετικής πρωτοβουλίας. «Προτείνω στον κ. Σταϊκούρα άμεση νομοθετική παρέμβαση» είπε μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι «πράσινο φως» άναψε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στις εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» ενυπόθηκων δανείων προκειμένου να προχωρούν σε πλειστηριασμούς ακινήτων και να προβαίνουν σε πράξεις εκτέλεσης ως δικαιούχοι διάδικοι.

Με συντριπτική πλειοψηφία (56-9), σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στην κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψή της τάχθηκε υπέρ των funds, κάνοντας δεκτή την εισήγηση της Αρεοπαγίτου Κανέλλας Τζαβέλα.

Σχετικά Άρθρα