Το πρώτο σχόλιο Φιλιππίδη για την απόφαση του δικαστηρίου: “Πάντα ελεύθερος ήμουν”

 Το πρώτο σχόλιο Φιλιππίδη για την απόφαση του δικαστηρίου: “Πάντα ελεύθερος ήμουν”

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης για τις δυο απόπειρες βιασμού, ενώ αθωώθηκε ομόφωνα λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του τετελεσμένου βιασμού.

Η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη ζήτησε να ληφθούν υπόψιν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, τα οποία όμως, απέρριψε η εισαγγελέας Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κ. Στόγια

Όπως ανάφερε για το ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη: «Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα. Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικών. Αναφέρθηκε όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους του Ant1 για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσάκη για περιστατικά με το 2014» είπε η εισαγγελέας ζητώντας να απορριφθεί και το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Ως προς το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, η εισαγγελέας δήλωσε: «Υπήρξαν καταγγελίες που ανεξάρτητα αν ακολούθησαν την δικαστική οδό, δηλώνουν πως δεν ήταν “παραφωνία” στην ζωή του οι πράξεις. για τις οποίες δικάστηκε. Πράγματι έχει λευκό ποινικό μητρώο και κατά την υπεράσπιση ήταν ελεήμων. Η συμπεριφορά του δεν ήταν “παραφωνία”, δεν ήταν έκπληξη, όχι γιατί έχει καταδικάσει αλλά γιατί όπως κατέθεσαν μάρτυρες όπως η κα. Παπούλια για τα έτη 1997- 1998 , είχε αντικοινωνική συμπεριφορά. Ζήτω να απορριφθεί.»

Πέτρος Φιλιππίδης: “Πάντα ελεύθερος ήμουν”

Πέτρος Φιλιππίδης και Ελπίδα Νίνου μετά το τέλος της εκδίκασης στο Μικτό Ορκωτό της Αθήνας κατευθύνθηκαν προς το σπίτι τους στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος Γιώτα Κηπουρού στον ALPHA, ο ηθοποιός μίλησε μαζί της και είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Σε ερώτηση για το πως νιώθει που είναι ελεύθερος απάντησε: «ήμουν πάντα ελεύθερος. Και στη φυλακή όταν ήμουν, ελεύθερος ήμουν. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, δεν μπορώ να εκφραστώ και ξέρετε πολύ καλά το γιατί. Τελείωσε τώρα».

Σχετικά Άρθρα