Παρασκήνιο: Πώς αποφασίστηκε η απομάκρυνση Τσιλιπουνιδάκη από τον ΑΝΤ1 μετά τις αποκαλύψεις του Documento – Η κουμπαριά με Μήτσου και οι σχέσεις με ΕΥΠ

 Παρασκήνιο: Πώς αποφασίστηκε η απομάκρυνση Τσιλιπουνιδάκη από τον ΑΝΤ1 μετά τις αποκαλύψεις του Documento – Η κουμπαριά με Μήτσου και οι σχέσεις με ΕΥΠ

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που έκανε η εφημερίδα Documento, ο δημοσιογράφος Νίκος Τσιλιπουνιδάκης εμφανίζεται ως ενδιάμεσος μεταξύ της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και του δολοφονηθέντος εμπόρου καυσίμων Γιώργου Μήτσου ( υπόθεση greek mafia) με τον οποίο ήταν κουμπάροι.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο Νίκος Τσιλιπουνιδάκης είναι εκείνος που ενημέρωνε τον εκλιπών Μήτσου για το αν συγκεκριμένοι τηλεφωνικοί αριθμοί βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από τις υπηρεσίες πληροφοριών.

  • Έτσι, μετά τα παραπάνω, τα στελέχη του ΑΝΤ1 και ο ίδιος έκαναν κάποιες συζητήσεις και αποφασίσθηκε η απομάκρυνσή του από το κανάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζεται ως παραίτηση καθώς ο ίδιος θέλει να κυνηγήσει το δίκιο του και δεν θέλει να φέρει σε δύσκολη θέση τον σταθμό με τον οποίο συνεργάστηκε για χρόνια.

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Τσιλιπουνιδάκης έγινε γνωστός από το STAR και τα ρεπορτάζ επωνύμων. Τα τελευταία χρόνια, είχε «μετακομίσει» στον ΑΝΤ1 και βρισκόταν στο τιμόνι της ενημέρωσης και του ρεπορτάζ.

«Πολύ δύσκολα θα μπορούσε να ξαναγίνει ένα δελτίο ειδήσεων με τόσο lifestyle που είχε το STAR. Τότε υπήρχε η βιομηχανία του lifestyle. Φωτογράφοι, σίριαλ, μοντέλα, ηθοποιοί… Ήμουν 17 χρόνια στο Star. Μάλλον δεν πρέπει να το ξανακάνω. Να μείνω τόσα πολλά χρόνια σε ένα μέρος. Γιατί η τριβή σου φέρνει άλλα πράγματα. Για παράδειγμα με είχαν συνδέσει πολύ με τη Μύκονο και τα νησιά. Εγώ στη Μύκονο, όμως, έκανα και άλλα πράγματα που δεν τα έπαιζαν και μετά από χρόνια τα παίζουν τώρα. Για παράδειγμα, όταν κάλυψα τη δολοφονία του Αυστραλού τουρίστα Ντουζόν. Ήταν απίστευτο θέμα. Τότε οι μισοί Μυκονιάτες με μισούσαν και οι άλλοι μισοί με αγαπούσαν», είχε πει ο Νίκος Τσιλιπουνιδάκης για την αποχώρησή του από το κανάλι της Κηφισιάς.

Το 2020, είχε επίσης τραβήξει το ενδιαφέρον καθώς είχε αποκαλύψει μέσα από τα social media το σοβαρό πρόβλημα υγείας του Συγκεκριμένα, ο πρώην δημοσιογράφος του ANT1 είχε μιλήσει για την επέμβαση τριπλού by pass που έκανε, αλλά και για το πρόβλημα με την καρδιά του.

Σχετικά Άρθρα