“Λες και μπαίναμε σε σφαγείο” – Η σοκαριστική κατάθεση του αστυνομικού για τον Άλκη

 “Λες και μπαίναμε σε σφαγείο” – Η σοκαριστική κατάθεση του αστυνομικού για τον Άλκη

Ο αστυνομικός της άμεσης δράσης που βρέθηκε πρώτος στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού κατέθεσε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο.  Όπως ανέφερε έλαβαν σήμα από το 100 στις 00:19 τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου για συμπλοκή ατόμων στην Θ. Γαζή. Κινήθηκαν μέσω Β. Όλγας, Βούλγαρη, Παπαναστασίου και έφτασαν στην Πλαστήρα με Γαζή σε 4 λεπτά.

«Στο ύψος του γηπέδου εντοπίσαμε δεξιά να κινούνται 3 άτομα και να πηδάνε πυλωτές. Ενημέρωσα το κέντρο. Γιατί δεν είχαμε εικόνα. Στη Γαζή επικρατούσε ησυχία. Δεν είδαμε άτομα» ανέφερε αρχικά.

«Προσεγγίζουμε και βλέπουμε έναν νεαρό όρθιο σε κάτι σκαλιά. Είχε αίματα στο αριστερό πόδι και στο κεφάλι.  Άλλος ένας νεαρός ήταν πεσμένος σε μια λίμνη αίματος, ο Άλκης» συμπλήρωσε.

Ο αστυνομικός πήρε το κουτί πρώτων βοηθειών και προσπάθησε να σώσει τον Άλκη. «Είχε ελάχιστα τις αισθήσεις του. Μας έδειχνε το πόδι του. Δεν καταφέραμε να σταματήσουμε την αιμορραγία. Ελάχιστα λεπτά μετά ξεψύχησε. Μετά πήγαμε στον Α.Β. Τους προσέγγισαν 6-7 άτομα. Αλλά ήταν ζαλισμένος» πρόσθεσε.

Ερωτώμενος για την εικόνα του χώρου τα λόγια του έβγαιναν με δυσκολία. «Λες και μπαίναμε σε σφαγείο. Τεράστια λίμνη αίματος. Είδα το δρεπάνι, κόκκινο με μαύρη λαβή. Ήταν σε μια λίμνη αίματος κοντά στα σκαλιά. Ήταν σοκ να φεύγει στα χέρια σου ένα παιδί».

Ερωτώμενος από την εισαγγελέα Κ. Κλιάμπα,  ανέφερε ότι οι αστυνομικοί δεν άγγιξαν, ούτε μετακίνησαν κάτι απλά ο ίδιος παρείχε τις πρώτες βοήθειες και ο συνάδελφος του ενημέρωνε το κέντρο και το ΕΚΑΒ.

«Προσπαθούσα να βρω σφυγμό στον Άλκη αλλά δεν τα κατάφερα. Ήρθε και το ΕΚΑΒ προσπάθησαν με μηχανήματα αλλά δεν τα κατάφεραν» σημείωσε μεταξύ άλλων. Παράλληλα είδε γυψοσανίδες σπασμένες με κομμάτια στο χώρο.

Ερωτώμενος από τον Αλέξη Κούγια, δικηγόρο υποστήριξης της κατηγορίας για την ατάκα του περί «σφαγείου». «Υπήρχε μεγάλη ποσότητα αίματος και στον Αλκή και στο σημείο με το δρεπάνι.  Αίμα μαύρο που έδειχνε ότι χτυπήθηκαν ζωτικά σημεία. Αυτό προσομοίαζε με σφαγείο».

«Κατηγορηματικοί οι μάρτυρες»

Προσερχόμενος στο δικαστήριο ο Αλέξης Κούγιας σχολίασε τις μέχρι τώρα καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων. «Οι μάρτυρες που κατέθεσαν μέχρι τώρα, εκτός από τους γονείς του αείμνηστου Άλκη και της αδερφής του, οι αυτόπτες μάρτυρες ήταν κατηγορηματικοί ότι συμμετείχαν όλοι οι κατηγορούμενοι» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Βεβαίως, το Δικαστήριο θα βρει τον ακριβή βαθμό συμμετοχής. Όμως να γνωρίζετε ότι στα αδικήματα που κατηγορούνται οι συγκεκριμένοι, μην αποκλείσετε το γεγονός ότι ένας κατηγορούμενος που είναι δυνατόν να μην έχει χρησιμοποιήσει μαχαίρι, δρεπάνι ή ρόπαλο, να έχει τόση σημαντική συμμετοχή ώστε να κατηγορηθεί βαρύτερα από κάποιον που έχει χρησιμοποιήσει» συμπλήρωσε.

Πηγή: theopinion.gr

Σχετικά Άρθρα