Το Σάββατο, στις 12 από το Κοιμητήριο Ζωγράφου ο αποχαιρετισμός στον Γιώργο Σταματάκη

 Το Σάββατο, στις 12 από το Κοιμητήριο Ζωγράφου ο αποχαιρετισμός στον Γιώργο Σταματάκη

Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στο κοιμητήριο του Ζωγράφου θα τελεστεί η πολιτική κηδεία του Γιώργου Σταματάκη, ο οποίος είχε διατελέσει πρώτος πρόεδρος της μεταδικτατορικής ΕΦΕΕ, συνδικαλιστικός ηγέτης της Πανσπουδαστικής ΣΚ και στέλεχος της ΚΝΕ.

Τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Σταματάκης είχε επαναδραστηριοποιηθεί πολιτικά στο κίνημα «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά, με τον οποίον είχαν συνυπάρξει και στα ηγετικά κλιμάκια της ΚΝΕ (γραφείο ΚΣ), στην ΚΕ του ΚΚΕ, αλλά και στο ΝΑΡ όταν αποχώρησαν από τον «Περισσό» το 1989.

Την ανακοίνωση του θανάτου έκανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο Twitter: «Έφυγε απο την ζωή ο Γιωργος Σταματάκης, στελεχος του Πράττω, ο ευγενέστερος της αριστεράς με σπουδαία πολιτική σκέψη. Στελεχος του αντιδιδακτορικού κινήματος, 1ος εκλεγμένος πρόεδρος της ΕΦΕΕ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Παραιτήθηκε το 1989 ενάντια στην συγκυβέρνηση αριστεράς-Μητσοτάκη».

Ο Γιώργος Σταματάκης ήταν φοιτητής της Νομικής Αθήνας και μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Στέλεχος της ΑντιΕΦΕΕ/ΚΝΕ από τη δικτατορία και σε συνεχή παρανομία από το 1972, υπήρξε ένας από τους ιστορικούς ηγέτες του φοιτητικού κινήματος, δεινός ρήτορας και πολιτικά πανέξυπνος συνδικαλιστής που πρωτοστάτησε στη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ τον Ιούνη του 1975, όντας και πρόεδρος του ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Νομικής το 1974-75.

Διετέλεσε αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος, ενώ ο ίδιος δεν εξελέγη βουλευτής στην Α’ Αθηνών αν και ήταν υποψήφιος αρκετές φορές. Αποχώρησε από το ΚΚΕ τον Σεπτέμβρη του 1989 με το ΝΑΡ, αλλά κάποια χρόνια μετά ήταν εκτός πολιτικής πρακτικής.

Τα τελευταία χρόνια είχε επαναδραστηριοποιηθεί πολιτικά στο κίνημα «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά, με τον οποίον είχαν συνυπάρξει και στα ηγετικά κλιμάκια της ΚΝΕ (γραφείο ΚΣ), στην ΚΕ του ΚΚΕ, αλλά και στο ΝΑΡ όταν αποχώρησαν από τον «Περισσό» το 1989.

Σχετικά Άρθρα