Κούγιας σε Λιάγκα: “Οι ένορκοι καταδίκασαν τον Λιγνάδη παρασυρμένοι από όλους εσάς”

 Κούγιας σε Λιάγκα: “Οι ένορκοι καταδίκασαν τον Λιγνάδη παρασυρμένοι από όλους εσάς”

Σε νέα τηλεοπτική αντιπαράθεση οδηγήθηκαν το πρωί Γιώργος Λιάγκας και Αλέξης Κούγιας, με αφορμή την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου που ανέβασε την ένταση.

Ο γνωστός δικηγόρος κατηγόρησε τον παρουσιαστή ότι έχει προ-καταδικάσει την κατηγορούμενη, με το Γιώργο Λιάγκα να «σηκώνει το γάντι» και σύντομα η συζήτηση να ξεφεύγει από τα όρια.

Σημειώνεται ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι δύο άνδρες ήρθαν σε δημόσια λεκτική αντιπαράθεση με αφορμή την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Το Νοέμβριο του 2022 Λιάγκας και Κούγιας είχαν διασταυρώσει ζωντανά τα ξίφη τους, με το γνωστό ποινικολόγο να απειλεί με μηνύσεις και αγωγές και να λέει στον παρουσιαστή να «κλείσει το στόμα του».

Αλέξης Κούγιας: Ένα χρόνο τώρα έχετε προ-καταδικάσει την κατηγορουμένη
«Γίνεται μια μάχη από αυτούς που ένα χρόνο τώρα προ-καταδίκασαν την κ. κατηγορουμένη, και μεταξύ αυτών είστε κι εσείς, και υπάρχουν και οι άλλοι άνθρωποι που θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη», ανέφερε σήμερα ο Αλέξης Κούγιας, με το Γιώργο Λιάγκα να απαντά στη συνέχεια εμφανώς εκνευρισμένος.

«Τι είναι αυτά που λέτε; Εγώ το αρνούμαι αυτό που λέτε. Έχουμε παρουσιάσει όλες τις απόψεις κι εσείς προσωπικά έχετε βγει πολλές φορές εδώ. Δεν καταλαβαίνω πού την έχουμε καταδικάσει. Τώρα θα φωνάξω. Είμαι ο μόνος που από την πρώτη μέρα λέω συνέχεια ότι ελπίζω και εύχομαι καμία μάνα να μην αποδειχθεί ότι έχει σκοτώσει τα παιδιά της. Καθημερινά το λέω, από πέρυσι, πριν αναλάβετε εσείς. Μη λέτε ότι καταδικάζουμε ανθρώπους, είναι αστείο. Βγήκε και ο Λαζόπουλος… Απορώ πώς ταυτίζεστε με τον Λάκη Λαζόπουλο εσείς που είχατε πρόβλημα. Πείτε και εσείς να βάλουμε κελιά εδώ στο πλατό, στο στούντιο», είπε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής.

Το λόγο πήρε και πάλι ο Αλέξης Κούγιας τονίζοντας ότι «Αυτό που έγινε εις βάρος του Λιγνάδη, εις βάρος του Φιλιππίδη, εις βάρος της κ. Πισπιρίγκου, δεν έχει ξαναγίνει παγκοσμίως πουθενά. Αρχίζουν και έρχονται οι δικαστικές αποφάσεις. Τον Λιγνάδη οι τακτικοί δικαστές τον αθώωσαν σε όλες τις υποθέσεις, οι ένορκοι τον καταδίκασαν παρασυρμένοι από όλους εσάς».

«Είστε κορυφαίος δικηγόρος. Μου λέτε τώρα ότι μια απόφαση δικαστηρίου αν την πάρουν οι λαϊκοί και δεν την πάρουν οι νομικοί δεν έχει υπόσταση. Μα δεν μπορείτε να τα λέτε αυτά τα πράγματα εσείς που είστε κορυφαίος παράγοντας της δικαιοσύνης στην Ελλάδα», απάντησε ο δημοσιογράφος με το γνωστό ποινικολόγο να ανταπαντά: «Δεν μπορώ να το πω εγώ και μπορείς να το πεις εσύ που έχεις τελειώσει τη Νομική βοϊδοσχολή;».

«Εγώ έχω τελειώσει το Πολυτεχνείο, τι να κάνουμε τώρα; Δεν είπα ποτέ για βοϊδοσχολή εγώ. Δεν έχει νόημα να τελειώσεις κάποια σχολή για να το αντιληφθείς αυτό. Ότι σε ένα δικαστήριο με 7 μέλη, τι σημασία έχει ποιος κρίνει υπέρ και ποιος κατά;», συνέχισε ο Γιώργος Λιάγκας, με τον Αλέξη Κούγια να τονίζει ότι «Τώρα ήδη εσύ κερδίζεις κάτι. Και ο σταθμός κερδίζει. Θα τα ανεβάσετε αυτά στα διάφορα site»