Ερντογάν: “Αδύνατο να είσαι προετοιμασμένος για τέτοια καταστροφή” – Έκλεισε το Twitter που βράζει εναντίον του

 Ερντογάν: “Αδύνατο να είσαι προετοιμασμένος για τέτοια καταστροφή” – Έκλεισε το Twitter που βράζει εναντίον του

“Αδύνατο να είσαι προετοιμασμένος για μία τέτοια καταστροφή”, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το Χατάι, μία από τις περιοχές της χώρας που… ισοπεδώθηκαν από τον φονικό σεισμό. 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αρνήθηκε να απαντήσει στην σκληρή κριτική που του έχουν ασκήσει πολιτικοί του αντίπαλοι για τη διαχείριση της ασύλληπτης τραγωδίας, χαρακτηρίζοντας τους “προβοκάτορες” και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν απαντήσει στην προπαγάνδα και τις συκοφαντίες. 

Ωστόσο, φαίνεται ότι φρόντισε να μπλοκάρει την πρόσβαση στο Twitter, που έχει κατακλυστεί από αρνητικά σχόλια για την κυβέρνηση. Η υπηρεσία παρακολούθησης διακυβέρνησης του διαδικτύου netblocks.org επεσήμανε ότι η πρόσβαση στο Twitter ήταν περιορισμένη “σε αρκετούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου στην Τουρκία”, κάτι που επιβεβαίωσαν και δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

“Οι καιρικές συνθήκες έκαναν ακόμα πιο δύσκολη την αντιμετώπιση της καταστροφής που προκάλεσε ο σεισμός σε ακτίνα 500 χιλιομέτρων, όπου ζουν 13,5 εκατομμύρια κάτοικοι. Φυσικά υπάρχουν ελλείψεις. Είναι αδύνατο να είσαι προετοιμασμένος για μία τέτοια καταστροφή. Αυτή η περίοδος είναι μία περίοδος ενότητας και αλληλεγγύης“, είπε χαρακτηριστικά. 

Και συνέχισε: “Θα δοθούν 10.000 λίρες σε όλους τους σεισμόπληκτους και θα αποκατασταθεί η στέγαση τους μέσα σε έναν χρόνο. Και στις δέκα επαρχίες μας, θα απομακρύνουμε τα συντρίμμια και θα χτίσουμε νέες κατοικίες“.

Σχετικά Άρθρα