Τζανακόπουλος σε Βορίδη για το “κόμμα Κασιδιάρη”: Να υιοθετηθεί η πρόταση Αλιβιζάτου-Κοντιάδη, αλλιώς δεν θα υπερψηφίσουμε

 Τζανακόπουλος σε Βορίδη για το “κόμμα Κασιδιάρη”: Να υιοθετηθεί η πρόταση Αλιβιζάτου-Κοντιάδη, αλλιώς δεν θα υπερψηφίσουμε

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τόνισε πως η τροπολογία που έχει καταθέσει η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα δηλώνοντας ωστόσο, πως το κόμμα του είναι διατεθειμένο να μπει σε μια ουσιαστική συζήτηση για να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση. «Αν επιμείνετε δεν μπορούμε να υπερψηφίσουμε την τροπολογία» είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε πως με την παρούσα διατύπωση της ρύθμισης ανοίγει κερκόπορτα για να συμπεριληφθούν στις απαγορεύσεις και άλλοι κομματικοί σχηματισμοί, θα πρέπει να είναι σαφέστατα προσδιορισμένος ο λόγος που το κρινόμενο κόμμα δεν λειτουργεί υπέρ του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να υιοθετηθεί η πρόταση των συνταγματολόγων Κοντιάδη-Αλιβιζάτου, η οποία αναφέρει πως ο Άρειος Πάγος δεν επιτρέπει να καταρτίσει συνδυασμό, κόμμα το οποίο έχει στις τάξεις του καταδικασμένο έστω και πρωτόδικα, για εγκληματική οργάνωση.

Η κυβερνητική πρόταση

Να μην επιτρέψουμε καταδικασμένους για εγκληματική οργάνωση να παριστάνουν την ηγεσία κόμματος τόνισε ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος εισηγήθηκε την κυβερνητική τροπολογία για την συμμετοχή κομμάτων στις εκλογές. «Δεν θα μπορούσαμε να βάλουμε ιδεολογικό ή φασιστικό κίνητρο καθώς εκεί και θα παραβιάζαμε το πνεύμα του συντακτικού νομοθέτη του 1975 και θα βάζαμε δύσκολη άσκηση στον Άρειο Πάγο» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών. «Δεν αποστερούμε πολιτικά δικαιώματα, απλώς περιορίζουμε ένα κόμμα το οποίο κάνει την επιλογή να έχει στην ηγεσία του καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση» συμπλήρωσε ο Μάκης Βορίδης.

Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών «ο στόχος μας δεν είναι να περιορίσουμε κανένα κόμμα για την ιδεολογία του όσο απεχθής και αν είναι για τους περισσότερους από εμάς. Εμείς θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των καταδικασμένων που παριστάνουν τους αρχηγούς πολιτικού κόμματος». Ο Μάκης Βορίδης υπενθύμισε πως υπάρχει ήδη ψηφισμένη ρύθμιση για τον περιορισμό κόμματος ενώ η προστιθέμενη αξία της παρούσας τροπολογίας είναι η ανάθεση στον Άρειο Πάγο της έρευνας και για την πραγματική ηγεσία σε ένα κόμμα. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών με τη ρύθμιση αυτή ο Άρειος Πάγος θα κρίνει εν τοις πράγμασι ποιος ασκεί την πραγματική ηγεσία για να μην επιτρέπουμε, όπως είπε ο Μάκης Βορίδης, σε αχυρανθρώπους να παριστάνουν τους ηγέτες μιας εγκληματικής οργάνωσης που ενδύονται το μανδύα πολιτικού κόμματος.

Πηγή: ieidisseis.gr

Σχετικά Άρθρα