Μητσοτάκης για Τουρκία: Στις στιγμές κρίσης βάζουμε τις διαφορές μας στην άκρη (vid)

 Μητσοτάκης για Τουρκία: Στις στιγμές κρίσης βάζουμε τις διαφορές μας στην άκρη (vid)

Συνέντευξη στην εκπομπή του CNN «Connect the Worl» έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και την παροχή βοήθειας από τη χώρα μας, υπογραμμίζοντας ότι «στις στιγμές της κρίσης, βάζουμε τις διαφορές μας στην άκρη».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της Τουρκίας για παροχή βοήθειας, καθώς έχει σημαντική εμπειρία σε μεγάλους σεισμούς.

Σε ερώτηση του CNN για τις προσπάθειες των Ελλήνων διασωστών στην πόλη Χατάι, όπου βιώνει ίσως τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από τους καταστροφικούς σεισμούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες μετά τον διπλό σεισμό στην περιοχή, «αλλά συνεργαζόμαστε με τις τουρκικές αρχές» σε ό,τι χρειαστεί.

«Ο χρόνος έχει πολύ μεγάλη σημασία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι «πρώτη προτεραιτότητα είναι να σωθούν εγκλωβισμένοι πολίτες» και μετά να δοθούν λύσεις για την στέγαση και σίτισή τους και, τελικά, για την ανοικοιδόμηση των πόλεων που επλήγησαν από τον διπλό φοινικό σεισμό.

  • «Ο σεισμός, να επισημάνω, επηρέασε και την Συρία, όπου εκεί οι συνθήκες είναι πολύ πιο περίπλοκες, γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση για βοήθεια μέσω διεθνών Οργανισμών» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μάλιστα, ανέφερε στο CNN ότι ο ίδιος θα θέσσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το ζήτημα της παροχής βοήθειας προς την Συρία.

Σχετικά Άρθρα