Λέσβος: Τα κύματα πέταξαν στα βράχια τους μετανάστες – Βίντεο από την επιχείρηση του Λιμενικού

 Λέσβος: Τα κύματα πέταξαν στα βράχια τους μετανάστες – Βίντεο από την επιχείρηση του Λιμενικού

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από τις προσπάθειες διάσωσης μεταναστών στα ανοικτά της Λέσβου, στην περιοχή Προβοσκίδα, έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα.

Η λέμβος που μετέφερε μετανάστες προσέκρουσε σε βραχώδες σημείο. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι πολύ δύσκολες, επικρατεί παγετός με ανέμους έξι μποφόρ και τοπικά με ριπές μέχρι και οκτώ μποφόρ. Ήδη πέντε από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν με συμπτώματα υποθερμίας στο νοσοκομείο, ενώ βρέθηκαν και 8 στην στεριά και μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ. Το σύνολο των διασωθέντων είναι 27.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Λιμενικού, οι σοροί που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής είναι τρεις: δύο γυναικών και ενός άνδρα. Σε ρεπορτάζ της η ΕΡΤ κάνει λόγο για τέσσερις σορούς.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, λίγο μετά τις 6.30 το πρωί η βάρκα έπεσε με δύναμη πάνω στα βράχια κάτω από το στρατιωτικό φυλάκιο της Προβοσκίδας στον Άγιο Γεώργιο της Θερμής. Σκίστηκε και οι άνθρωποι που επέβαιναν έπεσαν στη θάλασσα.

«Τα κύματα τους χτυπούσαν πάνω στα βράχια… Απίστευτες εικόνες με ανήμπορους ανθρώπους που κοπανιόντουσαν πάνω στα κοφτερά βράχια» δήλωσε στο τοπικό μέσο stonisi.

Δείτε το βίντεο

Σχετικά Άρθρα