Καταγγελία για την υπόθεση του Κολωνού – “Η 12χρονη και τα αδέρφια της δέχτηκαν έλεγχο από πάνοπλους αστυνομικούς”

 Καταγγελία για την υπόθεση του Κολωνού – “Η 12χρονη και τα αδέρφια της δέχτηκαν έλεγχο από πάνοπλους αστυνομικούς”

Έλεγχο από πάνοπλους αστυνομικούς καθώς πήγαινε να συναντήσει την οικογένειά της υπέστη η 12χρονη μαζί με τα αδέρφια της, όπως κατήγγειλε μιλώντας στο STAR η δικηγόρος της μητέρας της, Ασπασία Ταραχοπούλου.

Αρχικά, η κ. Ταραχοπούλου ανέφερε ότι η 12χρονη που έπεσε θύμα βιασμών και μαστροπείας στον Κολωνό έδωσε την πέμπτη της κατάθεση, η οποία και ήταν μαραθώνια καθώς κράτησε από τις 14:30 το μεσημέρι μέχρι τις 20:00 το βράδυ και σημείωσε ότι το κορίτσι ρωτήθηκε μόνο για τα πρόσωπα, τα οποία και κλήθηκε να αναγνωρίσει. Η 12χρονη αναγνώρισε τουλάχιστον πέντε άτομα.

Σύμφωνα με την Ασπασία Ταραχοπούλου: «Το παιδί και πάλι έδειξε τον Γιώργο, τον οποίο όμως δεν της έδειξαν. Έχει πει τα στοιχεία του και που μένει, ήταν κοντά στην περιοχή που διέμεναν το κορίτσι και ο Ηλίας Μίχος».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε η 12χρονη, καθώς και τα αδέρφια της με τη μητέρα τους στη φυλακή.

«Το κορίτσι είχε κανονιστεί, με δική μου παρέμβαση στην εισαγγελία ανηλίκων, που έγινε δεκτή, να δει τον μικρό της αδελφό και τη μητέρα της που ήταν στη φυλακή μετά την κατάθεση που έδωσε στις Αρχές. Στη συνέχεια ζητήθηκε από τα αδέρφια της να δουν το κορίτσι, καθώς είχαν να τη δουν από τον Οκτώβριο. Δεν της επετράπη να πάει στο σπίτι της, λες και ήταν ο θύτης και όχι το θύμα αλλά ζήτησαν όλη την οικογένεια να κατεβούν στον δρόμο και να τη συναντήσουν και κράτησε πέντε με δέκα λεπτά» σημείωσε η δικηγόρος.

Η κυρία Ταραχοπούλου τέλος, προχώρησε στην καταγγελία με τον έλεγχο από τους αστυνομικούς, περιγράφοντας το εξής : «Όταν έφτασαν στην πόλη στην οποία ζουν, με το υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειας, τους σταμάτησαν αστυνομικοί, πάνοπλοι, με φακούς, όπλα, μάσκες και κουκούλες και φώναζαν στα παιδιά να κατέβουν από το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να κλάψουν τα παιδιά. Έγινε ένας χαμός. Το θεωρώ απίθανο να μην υπήρχε συνεννόηση των αστυνομικών της πόλης με την Ασφάλεια».

Η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα σχολιάζοντας το περιστατικό καταγγέλλει για ακόμη μία φορά τον συνεχιζόμενο βασανισμό από κράτος και αστυνομία του 12χρονου κοριτσιού. Συγκεκριμένα απαιτεί:

  • Καμία συγκάλυψη του κυκλώματος μαστροπείας και εμπορίας ανθρώπων και των σχέσεών του με κέντρα εξουσίας που δρουν και στη γειτονιά του Κολωνού.
  • Να σταματήσει αμέσως ο βασανισμός και η επαναθυματοποίηση της 12χρονης επιζώσας βιασμού μέσα από την τρομοκρατική επανάληψη ανακρίσεων για βιαστές που είναι ήδη γνωστοί σε κράτος και ασφάλεια.
  • Άμεση αποφυλάκιση της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού
  • Καμία καθυστέρηση για την ολόπλευρη στήριξη του 12χρονου κοριτσιού και όλης της οικογένειας της από τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς δήμου και κράτους.
  • Αναλυτικά η ανακοίνωση
  • Αδιανόητη παιδική κακοποίηση και κρατική έμφυλη βία στη 12χρονη επιζώσα βιασμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση 

«Να λογοδοτήσουν τώρα οι βασανιστές του κοριτσιού και της οικογένειάς της.

Για πέμπτη συνεχόμενη φορά η αστυνομία τραβολογά ένα 12χρονο κορίτσι στην ασφάλεια να καταθέσει για τους βιαστές της. Για πέμπτη φορά η αστυνομία και το κράτος φέρνουν το 12χρονο κορίτσι αντιμέτωπο με τον βιασμό του, εξαναγκάζοντας το χωρίς κάποια παρουσία οικείου προσώπου της εμπιστοσύνης της, με την ψυχρή παρουσία κρατικού ψυχολόγου μέσα σε ανακριτικό γραφείο, να ζήσει και να ξαναζήσει τους βιασμούς της. Για πέμπτη συνεχόμενη φορά το κράτος και η αστυνομία παραβιάζει κάθε έννοια κοινωνικής προστασίας απέναντι σε ένα ιδιαίτερα ευάλωτο άτομο, ένα 12χρονο κορίτσι το οποίο βασανίζεται σωματικά και ψυχικά.

Για πέμπτη φορά η αστυνομία κάλεσε το 12χρονο κορίτσι στην ασφάλεια για ανάκριση. Ταξίδευε για ώρες μαζί με το ανήλικο αδελφάκι της, την κράτησαν σε μαραθώνια ανάκριση 5,5 ωρών και μόνο μετά από αίτημα της δικηγόρου της οικογένειας την άφησαν να δει για λίγο τη μητέρα της στις φυλακές Κορυδαλλού. Κι όταν ζήτησε να δει τα άλλα αδέλφια της, αρνήθηκαν να πάει στο σπίτι της αλλά της έκαναν τη χάρη να τα χαιρετίσει έξω στο δρόμο για 5 λεπτά!

Η ταλαιπωρία και η τιμωρία του 12χρονου κοριτσιού, του μικρού της αδελφού και της θείας δεν σταμάτησε εκεί. Αργά τη νύχτα και αφού είχαν φθάσει στον τόπο κατοικίας τους, όπως ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας Ασπασία Ταραχοπούλου σε τηλεοπτική εκπομπή, τους σταμάτησε αυτοκίνητο της ασφάλειας, με άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα τους και όπλα στα χέρια. Κραδαίνοντας τους φακούς και τα όπλα κατέβασαν με φωνές τα παιδιά από το αυτοκίνητο για να τους κάνουν έλεγχο. Δεν τους πτόησαν ούτε οι άλλοι αστυνομικοί που συνόδευαν το 12χρονο κορίτσι και το αδελφάκι του.

Το περιστατικό που ανέφερε η δικηγόρος προκαλεί μείζονα ερωτηματικά για την εξέλιξη της υπόθεσης εμπορίας ανθρώπων και μαστροπείας στον Κολωνό και εύλογες υποψίες για τους πραγματικούς στόχους του εκδικητικού κράτους. Ποια κρατική υπηρεσία ασφάλειας έδωσε εντολή να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητο της ασφάλειας που μετέφερε την 12χρονη στον τόπο κατοικίας της, λίγες ώρες μετά τη νέα της ανάκριση στην οποία αναγνώρισε πάλι τα πρόσωπα των βιαστών της; Σε τι ακριβώς αποσκοπεί η τακτική του κράτους και της αστυνομίας να ανακρίνουν για πολλοστή φορά το 12χρονο κορίτσι βάζοντας την να αναγνωρίζει συνεχώς πρόσωπα βιαστών; Υπάρχει σχέδιο τρομοκράτησης του παιδιού που εκπορεύεται από την κρατική ασφάλεια; Αλλιώς, πως εξηγείται το σόου με τα όπλα να σημαδεύουν τη 12χρονη, τον αδελφό της και τους …αστυνομικούς που τη μετέφεραν;

Κι όλη αυτή η πρακτική που παραπέμπει σε γνωστές προκλητικές τακτικές της ασφάλειας, συμβαίνει τη στιγμή που η 12χρονη δεν έχει ακόμη καμία στήριξη από το κράτος, δεν της παρέχεται διδασκαλία στο σπίτι, παραμένουν συνειδητά απόντες και αδιάφοροι όλοι οι κρατικοί φορείς.

Η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα για μια ακόμα φορά καταγγέλλει τον συνεχιζόμενο βασανισμό από κράτος και αστυνομία του 12χρονου κοριτσιού. Και για μια ακόμα φορά απαιτεί:

Για μια ακόμη φορά καταγγέλλουμε τον συνεχιζόμενο βασανισμό από κράτος και αστυνομία του 12χρονου κοριτσιού. Για μια ακόμη φορά απαιτούμε:

-Καμία συγκάλυψη του κυκλώματος μαστροπείας και εμπορίας ανθρώπων και των σχέσεών του με κέντρα εξουσίας που δρουν και στη γειτονιά του Κολωνού.

-Να σταματήσει αμέσως ο βασανισμός και η επαναθυματοποίηση της 12χρονης επιζώσας βιασμού μέσα από την τρομοκρατική επανάληψη ανακρίσεων για βιαστές που είναι ήδη γνωστοί σε κράτος και ασφάλεια.

– Άμεση αποφυλάκιση της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού

-Καμία καθυστέρηση για την ολόπλευρη στήριξη του 12χρονου κοριτσιού και όλης της οικογενείας της από τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς δήμου και κράτους»

Σχετικά Άρθρα