FIBA – Ποινή 2,5 χρόνια στον Μήτογλου για την υπόθεση ντόπινγκ

 FIBA – Ποινή 2,5 χρόνια στον Μήτογλου για την υπόθεση ντόπινγκ

Ο Ντίνος Μήτογλου αν και συνεργάστηκε με τη FIBA και του αναγνωρίστηκαν κάποια ελαφρυντικά, υποχρεώνεται να παραμείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για 32 μήνες, δηλαδή κάτι παραπάνω από 2.5 χρόνια για την υπόθεση ντόπινγκ.

Η ουσία που βρέθηκε στον Μήτογλου θεωρείται από τις πιο σκληρές στη λίστα των απαγορευμένων της WADA, γεγονός που έβαλε σε περιπέτειες τον παίκτη της Αρμάνι.

Η ποινή του διεθνούς παίκτη είναι σε ισχύ από την ημέρα που ξεκίνησε η υπόθεση. Αυτό σημαίνει ότι ο Έλληνας φόργουορντ έχει ήδη εκτίσει τους 11 από τους 32 μήνες που του επιβλήθηκαν. 

Η ποινή είναι εφέσιμη σε δύο βαθμούς, γεγονός που η πλευρά του παίκτη αναμένεται να εκμεταλλευτεί. Στόχος του Ντίνου Μήτογλου είναι να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά στην έφεση που θα ασκήσει και να επανέλθει νωρίτερα.

Μάλιστα, η υπόθεση μπορεί να φτάσει μέχρι και το CAS, με την πλευρά του παίκτη να φέρεται αποφασισμένη να κάνει τα πάντα ώστε ο διεθνής Έλληνας φόργουορντ να μπορεί να αγωνιστεί νωρίτερα από τον Νοέμβριο του 2024, όπως προβλέπει η αρχική απόφαση. 

Για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει πρώτα η FIBA να γνωστοποιήσει και επίσημα την απόφασή της και μετά να ξεκινήσουν οι διαδικασίες από την πλευρά του Μήτογλου. Αξίζει να σημειωθεί πως η υπάρχουσα ποινή που του επιβλήθηκε μετά την άσκηση της έφεσης υπάρχει πιθανότητα να πέσει ακόμη και στους 16 μήνες.

Τι θα σημαίνει αυτό; Ο 26χρονος πάουερ φόργουορντ είχε υποβληθεί σε έλεγχο αντιντόπινγκ στις 4 Μαρτίου του 2022, μετά από αγώνα της Αρμάνι, με τον Παναθηναϊκό για την Euroleague. Στην περίπτωση που η ποινή του πέσει κατά το ήμισυ, από τους 32 στους 16 μήνες, τότε θα μπορεί να πατήσει και πάλι σε παρκέ για να αγωνιστεί στις αρχές του Ιούλη. Δηλαδή θα μπορεί να είναι μεταξύ των εκλεκτών του Δημήτρη Ιτούδη για την Εθνική μας ομάδα εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στις Φιλιππίνες (25/08-10/09).

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά από την εκδίκαση της υπόθεσης, τα δύο σενάρια που προκύπταν για την τιμωρία του παίκτη τα αφορούσαν ποινή αποκλεισμού δύο ή τεσσάρων χρόνων.

Σχετικά Άρθρα