ΕΜΑΚ- Σώθηκε η 6χρονη αδερφή της μικρής Φατμέ – Με δάκρυα στα μάτια οι συγκινημένοι πυροσβέστες – Συγκλονιστικές εικόνες

 ΕΜΑΚ- Σώθηκε η 6χρονη αδερφή της μικρής Φατμέ – Με δάκρυα στα μάτια οι συγκινημένοι πυροσβέστες – Συγκλονιστικές εικόνες

Ζωντανό από τα συντρίμμια απεγκλώβισε η ΕΜΑΚ ένα εξάχρονο κορίτσι, σε μια από τις δύο μεγάλες επιχειρήσεις των Ελλήνων διασωστών στην πόλη της Αλεξανδρέτας, στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας, που χτυπήθηκε από τα φονικά 7,8 Ρίχτερ.

Νωρίτερα, η μικρή Φατμέ, αδελφή της εξάχρονης, απεγκλωβίστηκε δυστυχώς νεκρή.

Η κάμερα της ΕΡΤ που καταγράφει live την επιχείρηση της ΕΜΑΚ κατέγραψε νωρίτερα τη στιγμή που ο Έλληνας επικεφαλής διασώστης είπε «θα ξαναμπώ πάλι μέσα».

Οι Έλληνες διασώστες απομάκρυναν κομμάτια από τσιμέντο με ειδικά εργαλεία και άνοιξαν δίοδο, ώστε να φθάσουν στο κοριτσάκι, το οποίο παρέμενε εγκλωβισμένο εδώ και ένα 24ωρο, σε βάθος επτά μέτρων.

Πρώτοι αντιλήφθηκαν τις φωνές του παιδιού οι Έλληνες διασώστες και στη συνέχεια έφτασαν στο σημείο και τα τουρκικά συνεργεία.

Όταν κατάφεραν όμως να προσεγγίσουν το παιδί, διαπίστωσαν ότι είναι νεκρό.

Οι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ έβγαλαν το άψυχο σώμα της 7χρονης, ενώ ακολούθησαν συγκινητικές στιγμές καθώς οι διασώστες αγκαλιάστηκαν με συναδέλφους τους από το ΕΚΑΒ.

Ζωντανή, ευτυχώς, είναι η μικρότερη αδελφούλα της 7χρονης Φατμέ,

Οι διασώστες της ΕΜΑΚ, αφού απεγκλώβισαν νεκρή την 7χρονη Φατμέ παρέμειναν στο σημείο όπου έχει καταρρεύσει ένα κτίριο και άκουσαν τις φωνές ενός άλλου παιδιού.

Πρόκειται για την 6χρονη αδελφή της Φατμέ.

Οι διασώστες κατάφεραν να προσεγγίσουν το 6χρονο κοριτσάκι, να το βάλουν στο φορείο και να το βγάλουν ζωντανό από τα συντρίμμια.

Τη στιγμή που το εξάχρονο κοριτσάκι βγαίνει από τα συντρίμμια οι παρευρισκόμενοι ξεσπούν σε χειροκροτήματα, ενώ οι διασώστες κλαίνε από τη συγκίνηση.

Σχετικά Άρθρα