Αττική – Νέα έκτακτο από την ΕΜΥ – Που θα χιονίσει την Τετάρτη

 Αττική – Νέα έκτακτο από την ΕΜΥ – Που θα χιονίσει την Τετάρτη

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων που είχε εκδώσει και δείχνει νέο γύρο χιονοπτώσεων και την Τετάρτη.

Από τις χιονοπτώσεις δεν γλιτώνει η Ατττική, όπου θα χιονίσει τόσο σήμερα το απόγευμα, όσο και αύριο, Τετάρτη.

Τα χιόνια θα έρχονται κατά κύματα, με τον χιονιά να μην έχει, ωστόσο, σχέση με τις εικόνες που είδαμε τη Δευτέρα στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ΕΜΥ η κακοκαιρία για το επόμενο 48ωρο θα συνεχιστεί ως εξής:

Για σήμερα, Τρίτη:

Οι χιονοπτώσεις που ήδη εκδηλώνονται κατά τόπους στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα για την ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι και το απόγευμα.

Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια και τα ανατολικά θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Για αύριο, Τετάρτη:

Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Επιπλέον ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).