Ναυάγιο στη Λέρο – Συγκλονίζει ο ψαράς για την τραγωδία με τα τέσσερα νεκρά παιδιά- “Ένα μωρό 2 ετών, παγωμένο”!

 Ναυάγιο στη Λέρο – Συγκλονίζει ο ψαράς για την τραγωδία με τα τέσσερα νεκρά παιδιά- “Ένα μωρό 2 ετών, παγωμένο”!

Συγκλονίζει η τραγωδία με το ναυάγιο σε βραχώδη ακτή της Λέρου, με το ξύλινο σκάφος που μετέφερε 42 μετανάστες και έπεσε στα βράχια. Ο τραγικός απολογισμός μέχρι στιγμής είναι πέντε νεκροί. Πρόκειται για μια γυναίκα 20 ετών αλλά και τέσσερα παιδάκια, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και τελικά άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Με τρεμάμενη φωνή μίλησε ο ψαράς που βρήκε νεκρή την 20χρονη γυναίκα, περιγράφοντας όλες τις δραματικές στιγμές.

«Εγώ δεν είμαι καθόλου καλά ψυχολογικά, γιατί έχω και εγώ παιδιά και στο μυαλό σού έρχονται πάρα πολλά, δηλαδή να βρω τρεις ψυχές μέσα στην θάλασσα πεθαμένες» ανέφερε και συνέχισε: «Βρήκα μία γυναίκα πνιγμένη, πήρα το λιμεναρχείο να ειδοποιήσουν το ΕΚΑΒ να έρθει να την πάρουν. Μας δίνουν οι γονείς ένα παιδάκι το οποίο δεν είχε σφυγμού, το βάλαμε στο σκάφος, προσπαθούσαμε να το σκουπίσουμε το παιδάκι με πετσέτες και ό,τι είχαμε στο σκάφος μήπως επανέλθει με τίποτα. Το πήγαμε στο νοσοκομείο. Εγώ ο ίδιος το πήγα στο νοσοκομείο το παιδί. Ήταν γύρω στα 6 με 7 ετών».

«Μετά από μισή ώρα περίπου ξαναβγήκα πάλι περιπολία έξω βόλτα να δω  μαζί με τα μεγάλα σκάφη και βρήκαν ακόμα ένα παιδάκι. Από την ακτή να ήταν το παιδί 30 μέτρα. Ένα μωρό 2 ετών. Ήταν παγωμένο. Κουνούσε τα χεράκια του, τα χεράκια του δεν είχαν σφίξει, του τα κουνούσα εγώ δεν είχαν παγώσει δεν ήταν πέτρα» πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα