Κακοκαιρία Barbara: Ακυρώσεις δρομολογίων τρένων – Κλείνει στις 20:00 η Αττική Οδός για τα φορτηγά

 Κακοκαιρία Barbara: Ακυρώσεις δρομολογίων τρένων – Κλείνει στις 20:00 η Αττική Οδός για τα φορτηγά

Ακυρώσεις δρομολογίων της Hellenic Train, λόγω της έντονης κακοκαιρίας Barbara που πλήττει τη χώρα. Παράλληλα, όπως γίνεται γνωστό, η Αττική Οδός κλείνει για τα φορτηγά. 

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ενημέρωση από την εταιρεία, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 62 και 63 στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, καθώς και το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 887 Καλαμπάκα-Αθήνα.

«Κατόπιν ενημέρωσης από την Πολιτική Προστασία για σοβαρή επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, και σε συνεννόηση με το Διαχειριστή Υποδομής, καταργούνται οι αμαξοστοιχίες 62, 63 στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, καθώς και το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 887 Καλαμπάκα-Αθήνα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όσον αφορά στην Αττική Οδό, η ενημέρωση αναφέρει: «Από 20:00 απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων στην Αττική Οδό».

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Barbara

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΜΥ, στην Αττική αναμένονται χιονοπτώσεις, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες θα είναι κατά περιόδους πυκνές από το βράδυ έως τα ξημερώματα της Τρίτης (07/02/2023) κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Θα χιονίσει εκ νέου και για λίγο το απόγευμα της Τρίτης.

Την Τρίτη οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες (έως τις προμεσημβρινές ώρες), στην ανατολική Μαγνησία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά και κεντρικά).

Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Παράλληλα, ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Τέλος, βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και από την Τρίτη (07/02/2023) σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Σχετικά Άρθρα