Κακοκαιρία “Μπάρμπαρα” – Κλειστοί δρόμοι, απαγορευτικό απόπλου και καθυστερήσεις στα τρένα

 Κακοκαιρία  “Μπάρμπαρα” – Κλειστοί δρόμοι, απαγορευτικό απόπλου και καθυστερήσεις στα τρένα

Προβλήματα έχει προκαλέσει στην χώρα η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, διακόπηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το Σ.Ν.Πεντέλης 414 μέχρι τον Αγιο Πέτρο.

Επίσς, η κυκλοφορία έχει διακοπεί:

– Στην επαρχιακή οδό Τατοΐου – Αγ. Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής με την οδό Χλόης (βασιλικά κτήματα) στη Βαρυμπόμπη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.
– Στην επαρχιακή οδός Μαλακάς – Αγ.Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.

– Στην Π.Ε.Ο Ελευσίνας – Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη Χιλιομετρική Θέση 5.000 (Πρατήριο καυσίων Revoil – Πρώην Cyclon) έως τα όρια του Ν. Αττικής με τον Ν.Βοιωτίας (Χιλιομετρική Θέση 30.000).

Hellenic Train: Καθυστερήσεις στη γραμμή της Χαλκίδας

Πιθανές τροποποιήσεις ή ακυρώσεις ορισμένων δρομολόγιων της Hellenic Train αναμένονται από σήμερα Κυριακή 5 Φεβρουαρίου λόγω των καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με ενημέρωση στην ιστοσελίδα της εταιρείας οι αμαξοστοιχίες 3800-3801 που εκτελούν την τουριστική διαδρομή του Πηλίου ακυρώνονται με απόφαση του ΟΣΕ, εξαιτίας της χιονόπτωσης ενώ οι αμαξοστοιχίες 1538-1539 στη γραμμή της Χαλκίδας, παρουσιάζουν καθυστέρηση 20 λεπτών.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την κατάσταση κυκλοφορίας στο web site της εταιρίας (hellenictrain/ανακοινώσεις), καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (twitter, telegram).

Απαγορευτικό απόπλου

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Αρκίτσα-Αιδηψός.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων.

javascript:”;

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, αναμένονται βροχές στα νότια και τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις και χιονοκαταιγίδες έως και σε πεδινά τμήματα στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο, καταιγίδες συνοδεία χαλαζοπτώσεων κυρίως στα νότια θαλάσσια τμήματα, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα και ισχυρός παγετός στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 8-9 μποφόρ στα πελάγη.

H κατάσταση στους δρόμους

Την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο όλης της χώρας μπορεί να παρακολουθεί κανείς με τη νέα εφαρμογή ROADS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Δείτε τον χάρτη του meteο εδώ

Η εφαρμογή, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Anytime της INTERAMERICAN, επιτρέπει στον χρήστη να έχει πρόσβαση στις καιρικές συνθήκες που προβλέπονται σε όλο το ελληνικό οδικό δίκτυο για τις επόμενες τρεις ημέρες, με χρονικό βήμα τριών ωρών.

Ειδικότερα, οι δρόμοι χρωματίζονται με:

  • πράσινο χρώμα όταν δεν αναμένονται φαινόμενα
  • ανοιχτό μπλε χρώμα όταν αναμένεται βροχή,
  • βαθύ μπλε χρώμα όταν αναμένεται ισχυρή βροχή,
  • γαλάζιο χρώμα όταν αναμένεται χιονόνερο και
  • μωβ χρώμα όταν αναμένεται χιόνι

Σχετικά Άρθρα