Στα δύο η χώρα/ Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας: Ουρές αυτοκινήτων στο ύψος της Θήβας- Ακινητοποιημένες νταλίκες και στα Μάλγαρα(vid)

 Στα δύο η χώρα/ Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας: Ουρές αυτοκινήτων στο ύψος της Θήβας- Ακινητοποιημένες νταλίκες και στα Μάλγαρα(vid)

Διακοπή κυκλοφορίας στα δύο ρεύματα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας από την γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τον κόμβο των Οινόφυτων εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», από τις 14:23 της Κυριακής, ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛΑΣ.

Οι τελευταίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής από την Τροχαία λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» αφορούν την κίνηση των οχημάτων στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη μέχρι Οινόφυτα, με την απαγόρευση να ισχύει και για τα δύο ρεύματα.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο του protothema.gr, δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που έχουν σταματήσει τα οχήματά τους με εντολή των Αρχών και προσπαθούν εν μέσω πυκνής χιονόπτωσης να «φορέσουν» τις αλυσίδες και τις χιονοκουβέρτες στα λάστιχά τους προκειμένου να συνεχίσουν τη διαδρομή τους.

Περισσότερα από 150 οχήματα βαρέως τύπου, στην πλειονότητά τους με ξένες πινακίδες, έχουν ακινητοποιηθεί στα διόδια των Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της απαγόρευσης που έθεσε σε ισχύ η τροχαία, μέσω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

«Μέχρι τη Λάρισα η κίνηση διεξάγεται κανονικά», επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αξιωματικής υπηρεσίας της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Θεσσαλονίκης Νέα Μάλγαρα, σημειώνοντας ότι «από τη Λάρισα και προς τα κάτω δεν κυκλοφορεί ούτε νταλίκα, ούτε όμως και οποιοδήποτε άλλο όχημα».

Τονίζεται ότι το μεσημέρι σήμερα, προσωπικό της Εγνατίας Οδού πήγε μία χημική τουαλέτα και νερό στο σημείο για τους οδηγούς, καθώς στα Μάλγαρα δεν υπάρχει κάποιος σταθμός εξυπηρέτησης οδηγών.

Σχετικά Άρθρα