Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ καρέ η καταδίωξη διακινητών στην Κω

 Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ καρέ η καταδίωξη διακινητών στην Κω

Βίντεο από την καταδίωξη των ταχύπλοων σκαφών στη Κω που μετέφεραν μετανάστες έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό. 

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης (2/2) όταν σκάφος του Λιμενικού εντόπισε αρχικά ένα ύποπτο σκάφος στη θέση «Θέρμα» και προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει. 

Ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του σκάφους να προβαίνει σε επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λιμενικού, ενώ το πλήρωμα προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα.

Εν συνεχεία το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού προέβη σε ρίψη στοχευμένων βολών ακριβείας στους εξωλέμβιους κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη δύο αλλοδαπών χειριστών, φερόμενων ως διακινητών των υπολοίπων 20 μεταναστών.

Επίσης, στην ίδια θαλάσσια περιοχή εντοπίστηκε αργότερα έτερο ταχύπλοο σκάφος να κινείται ύποπτα και με μεγάλη ταχύτητα χωρίς να ανταποκρίνεται στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Και σε αυτή την περίπτωση ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του σκάφους να προβαίνει σε απόπειρα εμβολισμού του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού.,  με αποτέλεσμα τη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα.

Εν συνεχεία, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη στοχευμένων βολών ακριβείας στους εξωλέμβιους κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη ενός αλλοδαπού χειριστή, φερόμενου ως διακινητή των υπολοίπων 17 μεταναστών.