Οικονόμου για τροπολογία μπλόκο στον Κασιδιάρη: Επιδιώκουμε συναίνεση – Απέκλεισε εμμέσως πλην σαφώς την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ (vid)

 Οικονόμου για τροπολογία μπλόκο στον Κασιδιάρη: Επιδιώκουμε συναίνεση  – Απέκλεισε εμμέσως πλην σαφώς την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο Mega και αναφερόμενος στην τροπολογία για το «κόμμα Κασιδιάρη» τόνισε: «Σε ό,τι αφορά στη ρύθμιση, εμείς με ειλικρίνεια επιδιώκαμε και θα εξακολουθούμε να επιδιώκουμε την καλύτερη δυνατή συναίνεση. Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο, τα κόμματα έχουν αυτή τη ρύθμιση από τον Νοέμβριο. Το σώμα, τον κορμό της ρύθμισης την έχουν τα κόμματα από τον Νοέμβριο, προκειμένου να πετύχουμε την ευρύτερη δυνατή σύγκλιση», τόνισε.

«Αυτή η ρύθμιση λέει με απλά λόγια, ότι όποιος έχει καταδικαστεί έστω και πρωτόδικα για εγκληματική οργάνωση, δεν μπορεί να είναι αρχηγός πραγματικός ή εικονικός, ενός κόμματος που θα διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού. Η ρύθμιση είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη, δεν πάει στα ιδεολογικά κίνητρα ή στο οτιδήποτε άλλο. Πατάει σε υφιστάμενη διάταξη υπό την προϋπόθεση της καταδίκης για εγκληματικής οργάνωσης. Όπως σωστά ειπώθηκε, η Βουλή ψηφίζει και η ερμηνεία είναι στην Δικαιοσύνη, στον Άρειο Πάγο, που θα συνεκτιμήσει μία σειρά από πράγματα. Τρίτον, εδώ δεν χρειάζεται να μπερδεύουμε τα πράγματα ή προσχηματικά να βρίσκουμε διαφωνίες και να προσπαθούμε να φέρουμε κάτι δικό μας για να μην θεωρηθεί ότι συναινούμε σε μία πρωτοβουλία που πήρε κάποιος άλλος», ξεκαθάρισε αναφορικά με την τροπολογία ο κ. Οικονόμου.

  • «Η ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία ρύθμιση που περιλαμβάνει όλους τους κινδύνους που θέλουμε να αποφύγουμε, εάν ρωτήσετε συνταγματολόγους. Για να μην πει ότι συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση, φτιάχνουν ένα “πράγμα” που εγκυμονεί όλους τους κινδύνους που θέλουμε να αποφύγουμε. Είναι υποχρέωσή μας να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες του Συντάγματος και να εξασφαλίσουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και να διαμορφώσουμε ένα νομικό και θεσμικό πλαίσιο. Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε ούτε λεπτό από την πολιτική μάχη που πρέπει να δίνουμε, είναι αδιανόητο να αφήνουμε πολίτες να πιστεύουν ότι είναι διέξοδος η ψήφος στους φασίστες», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα