Μητσοτάκης: Τα παιδιά στη Γαύδο θα φοιτούν με τηλεκπαίδευση

 Μητσοτάκης: Τα παιδιά στη Γαύδο θα φοιτούν με τηλεκπαίδευση

Με παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνεται άμεση λύση στο πρόβλημα δύο μαθητών γυμνασίου της Γαύδου, που δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ επικοινώνησε χθες με την μητέρα των παιδιών, Έφη Γεωργακά, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, και μαζί με στελέχη του Υπουργείου τη διαβεβαίωσαν ότι το θέμα λήγει άμεσα και ότι τα παιδιά ξεκινούν άμεσα την τηλεκπαίδευση.

Όπως είπε η κα. Γεωργακά χθες το βράδυ επικοινώνησε μαζί της ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τη διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμιά άλλη καθυστέρηση.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη Γαύδο ο πρωθυπουργος δεσμεύτηκε να δοθεί λύση στο πρόβλημα των παιδιών που θα απορρίπτονταν λόγω απουσιών, αφού η οικογένειά τους, δεν είχε την παραμικρή δυνατότητα μετακίνησης στην Παλαιόχωρα όπου είναι και εγγεγραμμένα, ενώ -σύμφωνα με την Υπουργείο Παιδείας- δεν υπάρχει ουδεμία δυνατότητα λειτουργίας Γυμνασίου – Λυκείου στο νησί.

Τότε, ο κ. Μητσοτάκης, πρόταξε ότι ούτε η Πολιτεία επιδιώκει να ερημώνουν τα ακριτικά νησιά από τον νεανικό πληθυσμό και τις ελάχιστες οικογένειες που έχουν παραμείνει. Έτσι, δεσμεύτηκε ότι θα γίνει κατ’ εξαίρεση ρύθμιση προκειμένου να μπορούν να κάνουν τις σχολικές εργασίες στο σπίτι, μέσα από τηλεκπαίδευση και να μεταβαίνουν στην έδρα του σχολείου για τις γραπτές εξετάσεις.

Και ενώ τα δύο αδερφάκια, ο Νίκος και η Κέλλυ, περιμένουν την έναρξη των διαδικτυακών μαθημάτων τους, εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση εκπαιδευτικών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι επικοινώνησαν με την οικογένεια και φρόντισαν όλο αυτό το διάστημα να διδάσκουν τα παιδιά μέσω διαδικτύου και μάλιστα αφιλοκερδώς.

Παράλληλα, τα παιδιά ανακάλυψαν την Algorithmics, τη διεθνή διαδικτυακή σχολή προγραμματισμού, που επιτρέπει στα δύο παιδιά να ασχοληθούν με ένα αντικείμενο που πραγματικά τα ενδιαφέρει, τον προγραμματισμό και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Μάλιστα η εταιρεία, αναγνωρίζοντας το ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, παρέχει τα μαθήματα εντελώς δωρεάν.

Σχετικά Άρθρα