ΜέΡΑ25: Δεν θα γίνουμε συνεργοί στην ηρωοποίηση του Κασιδιάρη

 ΜέΡΑ25: Δεν θα γίνουμε συνεργοί στην ηρωοποίηση του Κασιδιάρη

«Η τροπολογία που έφερε η Κυβέρνηση δήθεν για τον αποκλεισμό των νεοναζί από τις εκλογές, επιβεβαιώνει δυστυχώς τα όσα εξ αρχής επισημάναμε: δεν γίνεται να ακρωτηριάσεις την δημοκρατία για να την διασώσεις δήθεν, από αυτούς που θέλουν να την ακρωτηριάσουν, γιατί αυτό είναι νίκη του Κασιδιάρη από τα δικά σου χέρια» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ25 και προσθέτει:

«Η δε διατύπωση της συγκεκριμένης διάταξης για την “πραγματική ηγεσία” έχει ένα ενδιαφέρον ιστορικό προηγούμενο: την ΕΠΕΝ, όπου ο σημερινός Υπουργός Εσωτερικών κ. Βορίδης ήταν Πρόεδρος της Νεολαίας ενός κόμματος με “εικονικό” αρχηγό τον Χρύσανθο Δημητριάδη και “πραγματικό” τον Γεώργιο Παπαδόπουλο μέσα από την φυλακή. Ας βγει με σαφήνεια ο κ. Βορίδης να μας πει αν κάνει με αυτό το νομοσχέδιο την πολύ καθυστερημένη αυτοκριτική του, ή απλά θέλει να εξουδετερώσει τον «ανταγωνισμό» στην ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων.

Ως ΜέΡΑ25, δεν θα γίνουμε συνεργοί

  • στην ηρωοποίηση του Κασιδιάρη και των λοιπών ναζί που θα επιτύχει η απαγόρευση που μεθοδεύει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας
  • στην απατηλή πλάνη του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί η απαγόρευση να «φωτογραφίσει» αποκλειστικά ναζιστικά κόμματα χωρίς να αποτελέσει προοίμιο για ένα ντόμινο απαγορεύσεων με αντικομμουνιστική στόχευση – δεδομένου, μάλιστα, ότι είμαστε μέλη μιας ανιστόρητης Ευρωπαϊκής Ένωσης που, κάθε 23η Αυγούστου, τσουβαλιάζει τον φασισμό με τον κομμουνισμό.

Στον αγώνα εναντίον του ναζισμού και του φασισμού, οι δημοκράτες ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια Νέα Δημοκρατία που συστηματικά εντάσσει ναζί και φασίστες στην Αστυνομία και σε άλλους θεσμούς του κράτους και της κοινωνίας. Καταγγέλλουμε λοιπόν ως επικίνδυνα υποκριτική την μεθόδευση της κυβέρνησης.

Δουλεύουμε νύχτα-μέρα, μαζί με όλους τους αντιφασίστες δημοκράτες, ώστε οι ναζί να συντριβούν ηθικά και πολιτικά παντού.»

Σχετικά Άρθρα