Καβγάς στη Βουλή – Πιπιλή : “Κάτσε κάτω εσύ” – Σκουρολιάκος: “Να μου μιλάτε στον πληθυντικό”

 Καβγάς στη Βουλή – Πιπιλή : “Κάτσε κάτω εσύ” – Σκουρολιάκος: “Να μου μιλάτε στον πληθυντικό”

Ένταση δημιουργήθηκε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή, σε μια φαινομενικά ήρεμη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, η οποία είχε ως αντικείμενο την επεξεργασία του νομοσχεδίου για τον «εκσυγχρονισμό της μουσειακής πολιτικής και ζητημάτων διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς».  

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου την ώρα που μιλούσε επί του σχεδίου νόμου, ενοχλήθηκε από τη συνάδελφό της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή, και φώναξε από το βήμα: «Θα σας παρακαλούσα να μη σχολιάζετε».

Η γνωστή δημοσιογράφος αντέδρασε και ενοχλημένη είπε απευθυνόμενη στο προεδρείο: «Όχι, κ. πρόεδρε, δεν θα μας δημιουργούν μονίμως τέτοιου είδους κλίμα. Συνομιλώ χαμηλόφωνα και σημειώνω». Στο σημείο αυτό παρενέβη και ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Σκουρολιάκος για ν’ ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

Σκουρολιάκος: Κυρία Πιπιλή, σας είδα και ‘γω. Ανταλλάσσατε μορφασμούς με την υπουργό (σ.σ. αναφέρεται στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη).

ΠιπιλήΚάτσε κάτω εσύ.

Σκουρολιάκος: Να μου μιλάτε στον πληθυντικό. Όπως σας μιλάω.

Πιπιλή: Ομιλώ με τον πρόεδρο.

Σκουρολιάκος: Μορφασμούς αποδοκιμασίας ανταλλάσσατε.

Πρόεδρος: Κυρία Πιπιλή και κ. Σκουρολιάκο, καθίστε κάτω.

Πιπιλή: Προσέξτε καλά την επιθετικότητά σας, έχουμε επιχειρήματα. Μην ηρωοποιήστε αδίκως. Άντε μπράβο.

Αναγνωστοπούλου: Άκουσα την εισηγήτριά σας με θρησκευτική ευλάβεια. Βλέπω συνέχεια και παρατηρώ τα νοήματα που αποσπούν την προσοχή μου. Τι άλλο να σας πω; Μην το τραβάτε. Ξέρετε ότι είμαι ευγενής. Παρά έχει γίνει.

Σχετικά Άρθρα