Επίθεση στον Καλλιάνο – “Μήπως πρέπει να ζητήσεις συγνώμη από τον Μαρουσάκη για τις απρεπείς ειρωνείες σου;”

 Επίθεση στον Καλλιάνο – “Μήπως πρέπει να ζητήσεις συγνώμη από τον Μαρουσάκη για τις απρεπείς ειρωνείες σου;”

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ήταν ο πρώτος από τους μετεωρολόγους και τους παρουσιαστές καιρού που εδώ και λίγες ημέρες προειδοποιούσε σχεδόν καθημερινά για τον χιονιά που έρχεται, ως την Αττική, και για τον οποίο η ΕΜΥ σήμερα εξέδωσε έκτακτο δελτίο.

Οι προγνώσεις Μαρουσάκη έγιναν αντικείμενο… μετεωρολογικής αντιπαράθεσης με πολλούς να τον διεψεύδουν και να υποστηρίζουν ότι δεν γίνεται κάποιος να προχωρήσει σε σωστή πρόγνωση μια εβδομάδα πριν.

Όπως όλα δείχνουν τελικά, ο χιονιάς βρίσκεται προ των πυλών και έρχεται φορτωμένος με πυκνές χιονοπτώσεις, παγετό και τσουχτερό κρύο. Ήδη μάλιστα σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν ντυθεί στα λευκά από χθες.

«Να ζητήσεις συγγνώμη από τον Μαρουσάκη»

Στις 31/1 ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook δήλωνε ότι «ο χιονιάς στην Αττική αποδείχθηκε μούφα ολκής» και ότι οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε υψηλά υψόμετρα, στις βάρκες της Πεντέλης, όπως έλεγε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο σήμερα με νεότερη ανάρτησή του προχώρησε σε αναλυτική πρόγνωση για τον χιονιά, δίνοντας μάλιστα και περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής που θα ντυθούν στα λευκά, προειδοποιώντας μάλιστα για τους οδικούς άξονες που βρίσκονται άνω των 200 μέτρων υψόμετρο, προβλέποντας ότι το χιόνι μπορεί να φτάσει στη Μεσογείων και την Κατεχάκη.

Η νέα του ανάρτηση ωστόσο σχολιάστηκε έντονα από κάποιους χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι καλούσαν τον Γιάννη Καλλιάνο να ζητήσει συγγνώμη από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναγκάζοντας τον γνωστό μετεωρολόγο να παρέμβει και να δηλώσει πως με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη τον συνδέει στενή φιλία.

«Κάπως αλλιώς μας τα έλεγες ρε φίλε. Ειρωνευόσουν αυτούς που έλεγαν για χιόνια και μας έλεγες για τις βάρκες της Πεντέλης. Μήπως πρέπει να ζητήσεις συγνώμη από τον Μαρουσάκη για τις απρέπεια ειρωνείες σου;», έγραψε ένας χρήστης του Facebook κάτω από την ανάρτησή του.

«Τουλάχιστον ο Μαρουσάκης έχει το θάρρος της γνώμης του, ακόμη και αν κάνει λάθος, που συνήθως δεν κάνει!», έγραψε στη συνέχεια ένας άλλος.

«Μόνο ο Μαρουσάκης είναι σταθερός σ’ αυτά που λέει», συνέχισε άλλος χρήστης.

«Φίλε μου είσαι πολύ συμπαθής και είμαι στο ίδιο κόμμα με σένα. Στο συγκεκριμένο θέμα όμως ήσουν είρωνας και με εντελώς άλλη πρόβλεψη όσον αφορά τα χιόνια στην Αττική. Και τα ίδια έκανε και η άλλη του Μέγκα η Χριστίνα Ρήγου», πρόσθεσε ένας ακόμη.

Η απάντηση του Γιάννη Καλλιάνου

Τα σχόλια άρχισαν να πέφτουν «βροχή» κάτω από την ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου , με αρκετούς χρήστες να τον υπερασπίζονται και να υποστηρίζουν πως ο κ. Καλλιάνος «απέκλεισε τα χιόνια για το Σαββατοκύριακο και είπε πως θα δούμε χιόνια από Δευτέρα» και πως «δεν φταίει εκείνος που άλλαξαν τα μετεωρολογικά δεδομένα».

Κάπου εκεί παρενέβη ο Γιάννης Καλλιάνος ο οποίος εξήγησε: «Για όσους δεν ξέρετε, ο Μαρουσάκης είναι προσωπικός μου φίλος εδώ και πολλά χρόνια! Μην λέτε ασυναρτησίες σας παρακαλώ. Στις σελίδες αναφέρθηκα που κάποιες παραποιούν τα λεγόμενα των επιστημόνων».

«Αυτό το πράγμα με κάποιες σελίδες μικρής επισκεψιμότητας που παραποιούν τα λεγόμενα μας, καταντάει τραγικό. Σε αυτούς αναφέρθηκα. Δεν έχουμε κάτι οι Μετεωρολόγοι μεταξύ μας», επανήλθε λίγο αργότερα.