Άδωνις: Αν το ΠΑΣΟΚ πει όχι θα πάμε σε τρίτες εκλογές – Τσαπανίδου: Αδιανόητη συνεργασία

 Άδωνις: Αν το ΠΑΣΟΚ πει όχι θα πάμε σε τρίτες εκλογές – Τσαπανίδου: Αδιανόητη συνεργασία

Αν η Νέα Δημοκρατία δεν καταφέρει να πιάσει τον στόχο της αυτοδυναμίας, περιθώρια συνεργασίας υπάρχουν μόνο με το ΠΑΣΟΚ, αλλιώς πάμε σε τρίτες εκλογές, ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, για να διευκρινίσει ότι η όποια κουβέντα θα γίνει «μετά το μπόνους» και σε καμία περίπτωση την πρώτη Κυριακή.

«Κόμμα με το οποίο μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ (…). Αρα, το μόνο κόμμα που αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, είναι το ΠΑΣΟΚ. Αν το ΠΑΣΟΚ λέει όχι, θα πάμε σε τρίτες εκλογές. Τι θα κάνουμε; Θα κυβερνήσουμε χωρίς πλειοψηφία;» διερωτήθηκε ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Αttica TV. Kαι με δεδομένο ότι στόχος για τη ΝΔ είναι η αυτοδυναμία, έσπευσε να εξηγήσει ότι «δεν μπαίνουμε σε καμία κουβέντα, με κανένα κόμμα, την πρώτη Κυριακή. Κουβέντα για το αν θα γίνει συγκυβέρνηση, θα γίνει μετά το μπόνους. Θα έχουμε το μπόνους όπως το είχαμε και τώρα, όπως το είχε και ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Και αν χρειάζεται και με αυτό συγκυβέρνηση»,  τότε είπε, «πολύ ευχαρίστως να κάνουμε με το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει άλλο κόμμα».

Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε, «οι πρώτες εκλογές είναι εκλογές εξουδετέρωσης μιας παγίδας, ενός μηχανισμού του παρελθόντος […] Η πρώτη κάλπη έχει αλλοιωμένο εκλογικό σύστημα. Η απλή αναλογική είναι φρικώδες εκλογικό σύστημα. Η απλή αναλογική είναι καταστροφικό εκλογικό σύστημα. Αν δεν μπορούσαμε να την εξουδετερώσουμε, θα οδηγούσε τη χώρα σε πολυετή ακυβερνησία την Ελλάδα και σε τεράστια οικονομική κρίση»

«Οι συμμαχικές κυβερνήσεις δεν μπορούν να κάνουν γρήγορα πράγματα, γιατί έχουν πολύ αργή εσωτερική διαδικασία. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις έχουν ταχύτητα και η Ελλάδα χρειάζεται ταχύτητα», υπογράμμισε, ωστόσο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «αν το μεγάλο αφεντικό, ο ελληνικός λαός, διατάξει συγκυβέρνηση, εμείς θα πούμε όχι;».

Αναφερόμενη στην πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, χαρακτήρισε πολιτικά αδιανόητο «να συνεργαστεί το θύμα με τον θύτη των υποκλοπών».

«Δεν έχει λογική δηλαδή», παρατήρησε σε δηλώσεις της στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, η κυρία Τσαπανίδου.

«Θεωρούμε αδιανόητο να συνεργαστεί το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη που τελευταία είδαμε και τον κύριο Καρατζαφέρη. Πολιτικά θέτουμε λοιπόν τα ζητήματα, πολιτικές είναι οι απαντήσεις που αναμένουμε», συμπλήρωσε και με αφορμή τον θόρυβο που προκάλεσε η γνωστή -πια- δήλωσή της περί εκβιασμού του Νίκου Ανδρουλάκη  ώστε να συρθεί σε συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, θέλησε να διαβεβαιώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «σέβεται απόλυτα» το ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό του, «για να τελειώσει -όπως είπε- αυτή η κουβέντα».

Σχετικά Άρθρα