Βουλή: Μετατίθεται για τη Δευτέρα η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

 Βουλή: Μετατίθεται για τη Δευτέρα η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Μετατίθεται για τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, η συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις».

Η Διάσκεψη των Προέδρων (ΔτΠ) αποφάσισε την μετάθεση για τη Δευτέρα, αντί για αύριο, λόγω της παρουσίας του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στην κηδεία του σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

Επίσης, έγινε γνωστό, ότι η ΔτΠ αποφάσισε να ματαιωθεί και η πραγματοποίηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου στην Ολομέλεια. Οι συζητήσεις των αυριανών Επίκαιρων Ερωτήσεων αλλά και της Δευτέρας θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΔτΠ, η τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα από το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές καταδικασμένων για εγκληματικές οργανώσεις, αυτή θα εισαχθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών που προγραμματίσθηκε να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023. Η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου.