Το τελευταίο αντίο: Θρήνος για τον Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα -Ο σπαρακτικός επικήδειος: “Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας” (εικόνες)

 Το τελευταίο αντίο: Θρήνος για τον Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα -Ο σπαρακτικός επικήδειος: “Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας” (εικόνες)

Με βαθιά οδύνη από νωρίς το πρωί συγγενείς, φίλοι, απλοί πολίτες καταφτάνουν στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη για να πουν το «τελευταίο αντίο» στον Υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα η σορός του οποίου έφτασε πριν από λίγο στην εκκλησία. Ήταν ο 29χρονος συγκυβερνήτης του μοιραίου Phantom F-4 που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή στην Ανδραβίδα.

Συντετριμμένοι έφτασαν στον Ιερό Ναό πριν από λίγο και οι γονείς του, κρατώντας τη φωτογραφία του στην αγκαλιά τους.

Περιμετρικά του ναού έχουν τοποθετηθεί στεφάνια από λευκά λουλούδια, στολισμένα με μπλε και λευκές κορδέλες, τα χρώματα της ελληνικής σημαίας.

Την εξόδιο ακολουθία έχει ανακοινωθεί ότι θα παρακολουθήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Από νωρίς το πρωί οι πολίτες αφήνουν το δικό τους μήνυμα στο βιβλίο συλλυπητηρίων.

Phantom- F-4 κηδεία

Ο επικήδειος της μητέρα του υποσμηναγού Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα

«Συλλυπητήρια στη μητέρα του Στάθη που περνάει τα ίδια με εμένα.
Ευχαριστώ όλους που είναι στο πλευρό μας στο μαρτύριο που περνάμε.
Δυστυχώς έφυγες από κοντά μου τόσο νωρίς
Μάριε αγόρι μου γλυκό πάντα χαμογελαστός ποτέ δεν με έχεις στεναχωρήσει. Δεν παραπονιόσουν ποτέ, αξιοπρεπής δοτικός σε όλους ήσουν ο γιος που ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της. Ο καλύτερος φίλος, ο καλύτερος αδερφός, ο καλύτερος σύντροφος.
Από μικρός ονειρευόσουν να γίνεις πιλότος, λάτρευες την ταχύτητα τα αυτοκίνητα τις μηχανές, τα αεροπλάνα.
Εγινες ο Ικαρος της καρδιάς μας ήρωας που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε. Ολη η Ελλάδα βλέπει το πρόσωπο σου και φωνάζει «αθάνατος».
Εσύ και ο Στάθης δεν θα ξεχαστείτε ποτέ
Για εμένα ήσουν είσαι και θα είσαι το παιδί μου ο άγγελος μου
Θα αφιερώσω δύο στίχους στο Μάριο στον Στάθη σε όλους τους πιλότους που χάθηκαν και σε αυτούς που θα συνεχίσουν να πετάνε: «Ο αετός πεθαίνει στον αέρα ελεύθερος και δυνατός της απονιάς όταν τον βρίσκει η σφαίρα, τον αγκαλιάζει ο ουρανός».
Καλό Ταξίδι, καλό παράδεισο
Ο γιος μου πέθανε υπέρ πατρίδος Αθάνατος.

O επικήδειος του πατέρα του αδικοχαμένου υποσμηναγού

«Πώς ένας αθυρόστομος σαν και μένα γέννησε ένα παιδί σαν τον Μάριο; Ως φαρμακοποιός πιστεύω ότι ήταν ένα λάθος στο DNA, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Ο Μάριος σαν νέος άνθρωπος είχε καταφέρει να εκμηδενίσει το εγώ του. Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Υπήρχε μόνο το εσείς. Δεν ήθελε να πάει ταξίδια στο εξωτερικό. Πέρσι μου ζήτησε να πάμε στις ΗΠΑ για τον αδερφό του. Δεν εγκατέλειψε και δεν συνέκρινε την Ελλάδα με καμία άλλη χώρα στον κόσμο. Μακάρι εύχομαι να τον μνημονεύει η πατρίδα κάπου κάπου. Όπως μου έλεγε όταν τον ρωτούσα για τον μισθό του μου έλεγε η Ελλάδα δεν χρωστάει, εγώ της χρωστάω. Το παρήγορο είναι ότι πέθανε όπως ήθελε, νωρίς και γεμάτος Ελλάδα. Καλό σου ταξίδι αγάπη μου».

Αύριο, Παρασκευή θα γίνει η κηδεία του 31χρονου σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη στο Νευροκόπι.

Σημειώνεται ότι η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αποδίδει τη μέγιστη τιμή στους αδικοχαμένους πιλότους του μοιραίου F-4 Phantom “507”.

Phantom F-4- κηδεία

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) σε έκτακτη – δια περιφοράς συνεδρίασή του χθες το απόγευμα αποφάσισε την προαγωγή του 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα στον τιμητικό βαθμό του Αντιστρατήγου.

Εικόνες από Eurokinissi-ΑΠΕ-ΜΠΕ,Sooc

Σχετικά Άρθρα