Τελευταίο αντίο στον υποσμηναγό Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα – Τα τρία σενάρια για τα αίτια της πτώσης του F-4

 Τελευταίο αντίο στον υποσμηναγό Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα – Τα τρία σενάρια για τα αίτια της πτώσης του F-4

ΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥΡΟΥΤΣΙΚΑΣ Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΑ / EUROKINISSI)

Η εξόδιος ακολουθία του Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα θα γίνει στις 10:30 το πρωί στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου, το χωριό του πιλότου, το οποίο έχει βυθιστεί εδώ και τρεις ημέρες στο πένθος.

Τραγικές φιγούρες, οι γονείς του Μάριου.

Χθες γράφτηκε επίλογος της τραγωδίας που έχει βυθίσει στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αρκαδία και Νευροκόπι, έπειτα από τρεις ημέρες ερευνών, όταν και ανακοινώθηκε από το ΓΕΑ πως ο Σμηναγός και κυβερνήτης του μοιραίου Phantom Ευστάθιος Τσιτλακίδης είναι νεκρός.

Η κηδεία του κυβερνήτη θα τελεστεί την Παρασκευή στο Νευροκόπι Δράμας, παρουσία του υπουργού Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου.

  • Δεν παρέστη στην αναγνώριση του γιου του ο πατέρας του Μάριου Τουρούτσικα

Χθες, οι γονείς του άτυχου υποσμηναγού κλήθηκαν να αναγνωρίσουν τη σορό του παιδιού τους. Ο πατέρας του, ωστόσο, Κώστας Τουρούτσικας αρνήθηκε να παραστεί, καθώς, όπως είπε ήθελε να κρατήσει ως τελευταία εικόνα του γιου του αυτή της περασμένης Κυριακής, όταν ήταν ανέμελος, χαμογελαστός και ευδιάθετος.

  • Την ίδια ώρα τις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος στρέφεται το ενδιαφέρον όλων καθώς μυστήριο παραμένει τι ακριβώς οδήγησε στην αεροπορική τραγωδία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ τα σενάρια που εξετάζονται είναι:

  • μηχανική βλάβη
  • ανθρώπινο λάθος
  • τυχαίο γεγονός

Η ΕΡΤ στο φως τη μαρτυρία ενός ψαρά, που δήλωσε ότι είδε το μαχητικό λίγα λεπτά πριν τη συντριβή: «Πετούσε πολύ χαμηλά πέρασε πάνω από το σκάφος. Μου έκανε εντύπωση που έβγαζε καπνό» δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Ρούσσος.

Ένα ντοκουμέντο έφερε στο «φως» το Star φωτογραφία, στο οποίο φαίνεται ο χάρτης που κουβαλούν πάντα πάνω τους οι πιλότοι. Σε αυτή καταγράφονται με εναλλακτικά αεροδρόμια προσγείωσης.

Οι δύο νέοι δεν προσγειώθηκαν ποτέ αφού – άγνωστο γιατί – το F-4 έπεσε και χάθηκε στα παγωμένα νερά του Ιονίου.

Σχετικά Άρθρα