Οι περιοχές που θα χτυπηθούν από την κακοκαιρία – Χιόνια, καταιγίδες και παγετός

 Οι περιοχές που θα χτυπηθούν από την κακοκαιρία – Χιόνια, καταιγίδες και παγετός

Τις περιοχές που θα χτυπηθούν περισσότερο από την επικείμενη κακοκαιρία, επισημαίνει σε νέα του ανάρτηση ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο μετεωρολόγος επισημαίνει ότι τα προγνωστικά στοιχεία είναι πλέον περισσότερο ασφαλή και δείχνουν πως το σημαντικότερο κύμα θα χτυπήσει τη χώρα από το Σάββατο, μέχρι τουλάχιστον και την Τρίτη.

Βασικά χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι τα χιόνια, οι καταιγίδες, οι ισχυροί άνεμοι και παγετός. Εν συνεχεία, ο μετεωρολόγος επισημαίνει τις περιοχές που θα χτυπηθούν περισσότερο από το φαινόμενο.

Με τα προγνωστικά στοιχεία που επεξεργαζόμαστε να έχουν πλέον σε έναν αρκετά καλό βαθμό σταθεροποιηθεί, είμαστε σε θέση να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κακοκαιρία που αναμένουμε και να εντοπίσουμε τις περιοχές που χρειάζεται να δείξουμε προσοχή.

Χαρακτηριστικά της επικείμενης κακοκαιρίας

Το σημαντικότερο κύμα της κακοκαιρίας το αναμένουμε από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι τη Δευτέρα με Τρίτη περίπου (για παρακάτω αν και υπάρχουν ενδείξεις για συνέχιση της κακοκαιρίας κατά κύματα, δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε αναλυτικότερα στοιχεία και θα το εξετάσουμε τις επόμενες ημέρες).

Αυτό το κύμα θα φέρει πολλά και επικίνδυνα χιόνια, ισχυρές βροχές – καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, τσουχτερό κρύο αλλά και ισχυρό παγετό που προς τα βόρεια τοπικά ενδέχεται να είναι και ολικός ( θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν όλο το 24ωρο).

Σχετικά Άρθρα