Η απάντηση Τσίπρα στον Μητσοτάκη για σύγκριση πεπραγμένων – Σκληρή αναφορά για αντιστόρητο διμέτωπο του ΠΑΣΟΚ

 Η απάντηση Τσίπρα στον Μητσοτάκη για σύγκριση πεπραγμένων – Σκληρή αναφορά για αντιστόρητο διμέτωπο του ΠΑΣΟΚ

Η «πορεία στο λαό» του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε από τη δυτική όχθη και ο Αλέξης Τσίπρας έριξε το εκλογικό δίλημμα Δημοκρατία ή Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προετοίμασε ψηφοφόρους και κομματικό μηχανισμό για μια τοξική προεκλογική περίοδο με ευθύνη του «καθεστώτος Μητσοτάκη» το οποίο αξιοποιεί προς όφελός του τον ανιστόρητο διμέτωπο του ΠΑΣΟΚ.

Μετά το γάντι που έριξε η Πόπη Τσαπανίδου στο επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού απευθύνοντας πρόσκληση για τηλεμαχία ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να χτυπήσει τον αντίπαλό του εκεί οπου θεωρεί ότι υφίσταται και τη μεγαλύτερη φθορά.

Σημειολογικά πάντως στην πρώτη σειρά της ομιλίας Τσίπρα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου» κάθισαν οι νέοι με τα στελέχη να τοποθετούνται από τους διοργανωτές της συγκέντρωσης σε δεύτερο και τρίτο φόντο.

Οι αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα δημοκρατίας, στο πως οι υποκλοπές και ο περιορισμός του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση επηρεάζουν και την οικονομία και τη δίκαιη διανομή εισοδήματος εστίασαν πρωτίστως στη νέα γενιά, ακριβώς για να αναδειχθεί πως επηρεάζεται και εκείνη πέρα από τα ασθενέστερα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα από το πάρτι διαφθοράς.

Σύγκριση

Ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά σήκωσε το γάντι που πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και απάντησε χωρίς να περιμένει κανένα debate και στην πρόκληση του πρωθυπουργού για σύγκριση πεπραγμένων.

Κορυφαία στιγμή της σύγκρισης αυτής την οποία μάλιστα σχολίασε αμήχανα η κυβέρνηση ήταν όταν αναφέρθηκε στο ζήτημα της επενδυτικής βαθμίδας και της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

  • «Μητσοτάκης και επενδυτική βαθμίδα είναι δύο έννοιες ασύμβατες» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει πετύχει ούτε τις μισές αναβαθμίσεις από αυτές που σημειώθηκαν την περασμένη τετραετία.

Η πρόσκληση σε debate πάντως βρίσκεται 7 χρόνια πάνω στο τραπέζι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν φαίνεται ακόμη να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί εκτιμούν από την Κουμουνδούρου.

Οι αναφορές στο ΠΑΣΟΚ

Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο ΠΑΣΟΚ και στο έργο που σηκώθηκε με αφορμή τις αναφορές της Πόπης Τσαπανίδου περι εκβιασμών λόγω των υποκλοπών.

Πατώντας πάνω στο ρεαλιστικό σενάριο της συγκρότησης της προοδευτικής κυβέρνησης από τη  πρώτη Κυριακή που δεν μπορεί να είναι άλλο όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου από το να είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και με καθαρή διαφορά από τη ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το τόνο στην αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ.

  • Είναι κρίμα για τη Δημοκρατία και για το λαό να σηκώνει το άχθος Μητσοτάκη είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει με πολύ δηκτικό ύφος για την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη ότι «είναι κρίμα να επιλέγουν ένα ανιστόρητο διμέτωπο που διευκολύνει το καθεστώς Μητσοτάκη και αξιοποιείται από αυτό».

Στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο δεν έχουν ακόμη καταλήξει αν η υπεραντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη απέναντι στην Πόπη Τσαπανίδου εντάσσεται όντως σε μια στρατηγική διμέτωπου μέχρι τις κάλπες ή αν τελικά η ηγεσία και ορισμένα στελέχη έψαχναν την αφορμή για να κάνουν τη στροφή τους προς τα δεξιά.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δώσει συνέχεια στην κόντρα με το ΠΑΣΟΚ για τους εκβιασμούς επιμένοντας στο κάλεσμα για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.

Σχετικά Άρθρα