Βρετανία: Σάλος με την Υπουργού που κουνάει το δάχτυλο στους απεργούς ενώ φορά Rolex 11.000€

 Βρετανία: Σάλος με την Υπουργού που κουνάει το δάχτυλο στους απεργούς ενώ φορά Rolex 11.000€

Αντιδράσεις προκαλεί η υπουργός Παιδείας της Βρετανίας, η οποία, απευθυνόμενη στους απεργούς εκπαιδευτικούς, ζήτησε να είναι ρεαλιστές με τις μισθολογικές τους απαιτήσεις, την ίδια στιγμή που εμφανίστηκε με ρολόι Rolex, αξίας 10.000 λιρών.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις που μαστίζουν τη χώρα συμμετέχουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είναι σε ευθεία αντιπαράθεση με την κυβέρνηση Σούνακ. Η υπουργός, Γκίλιαν Κέγκαν, την Τετάρτη (01/02), βρέθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, από την οποία και ζήτησε από τους απεργούς να είναι «ρεαλιστές» όσον αφορά τα μισθολογικά τους αιτήματα. Η Κέγκαν, στο αριστερό της χέρι φορούσε το Rolex της, αξίας 11.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών, σήμερα, περίπου το 85% των σχολείων παρέμειναν, πλήρων ή και μερικώς κλειστά λόγω της απεργίας.

Το πανάκριβο ρολόι της Κέγκαν, σύμφωνα με τη DailyMail, είναι δώρο του συζύγου της. Η ίδια δε διστάζει να το φορέσει στις εμφανίσεις της σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά στούντιο, παρά την κρίση του κόστους ζωής που έχει φέρει την χώρα σε απεργιακό κλοιό.

“Δεν μπορούμε να τροφοδοτήσουμε τον πληθωρισμό με αυξήσεις μισθών”

«Αυτό που δεν είναι ρεαλιστικό είναι να βλέπουμε τον πληθωρισμό ή αυξήσεις μισθών που ξεπερνούν τον πληθωρισμό. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε να τροφοδοτήσουμε τον πληθωρισμό με αυξήσεις μισθών που καταστρέφουν τον πληθωρισμό. Πρέπει να τους φροντίσουμε όλους στην οικονομία», δήλωσε η Κέγκαν στο BBC Breakfast. 

Από την πλευρά του, συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών ισχυρίστηκε ότι η Συντηρητική κυβέρνηση της Βρετανίας δεν έχει αντιληφθεί τον αντίκτυπο που έχει η κρίση κόστους ζωής στους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα. «Είναι πολύ εύκολο για ένα υπουργικό συμβούλιο γεμάτο εκατομμυριούχους να βιώνει πραγματικά τι συμβαίνει στις δημόσιες υπηρεσίες μας και τις πραγματικές πιέσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες μας», σημείωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA.

Η Βρετανίδα υπουργός και κατά το παρελθόν έχει δεχτεί επικρίσεις για τις ακριβές ενδυματολογικές της επιλογές. Κατά την εμφάνισή της στο ραδιόφωνο LBC συζήτησε τις επικρίσεις, σημειώνοντας ότι, το ρολόι ήταν δώρο του συζύγου της για τα 50ά γενέθλιά της και αναγνώρισε ότι είναι «πολύ τυχερή» που το έχει.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις, εκτός των εκπαιδευτικών, συμμετέχουν 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι, 70.000 πανεπιστημιακοί, χιλιάδες εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους και προσωπικό των συνοριακών δυνάμεων. Η γενικευμένη απεργία υπολογίζεται ότι θα κοστίσει στην οικονομία της Βρετανίας οικονομία 200 εκατομμύρια λίρες – μέγεθος που ισοδυναμεί με «μίνι lockdown». Συνολικά, από τις θέσεις εργασίας τους απέχουν 500.000 εργαζόμενοι ενώ, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, έχουν σαν αποτέλεσμα εκατομμύρια εργαζόμενοι να καταφεύγουν στην τηλεργασία

Σχετικά Άρθρα