ΟΕΝΓΕ: Bullying σε γιατρούς η διοικήτρια του νοσοκομείου Λακωνίας

 ΟΕΝΓΕ: Bullying σε γιατρούς η διοικήτρια του νοσοκομείου Λακωνίας

Σε πρωτοφανή, απαράδεκτη, αυταρχική και έκνομη, όπως τη χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενέργεια προχώρησε χθες, Τρίτη, η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, η οποία εμμέσως πλην σαφώς, ενημέρωσε εγγράφως τους γιατρούς ότι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν συνέλευση.

«Απέστειλε επίσημο έγγραφο με στόχο να … φοβίσει τους γιατρούς της νοσοκομειακής μονάδας Μολάων, ώστε να μην κάνουν συνέλευση. Η διοικήτρια κυρία Παπαγεωργίου, στην αγωνιώδη της προσπάθεια να κουκουλώσει την ουσία (τις εντολές της για αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών προς την νοσοκομειακή μονάδα Σπάρτης που θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς των Μολάων), επικαλείται απίθανα πράγματα (π.χ. είναι χαρακτηριστική η άγνοιά της για τις διαδικασίες βαθμολογικής εξέλιξης των νοσοκομειακών γιατρών και τα σχετικά όργανα που είναι τα εκλεκτορικά σώματα των τομέων) και εμπλέκεται σε ζητήματα συνδικαλιστικής λειτουργίας των ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών μελών της ΟΕΝΓΕ και των νοσοκομειακών σωματείων εργαζομένων μελών της ΠΟΕΔΗΝ», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Στην ίδια ανακοίνωση συμπληρώνουν ότι οι γιατροί δεν χρειάζονται την «άδεια» οποιασδήποτε διοικήτριας ή οποιουδήποτε διοικητή για να συζητούν συλλογικά τα προβλήματά τους και να ανακοινώνουν τα αιτήματά τους.

ΟΕΝΓΕ: Bullying σε γιατρούς άσκησε η διοικήτρια του νοσοκομείου Λακωνίας

«Άλλωστε όπως ενημερωθήκαμε, οι συνάδελφοι αγνόησαν τις απειλές της κ. διοικήτριας και πραγματοποίησαν κανονικά την συνέλευσή τους», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

Παράλληλα, καλεί άμεσα την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ανακαλέσουν στην τάξη την συγκεκριμένη διοικήτρια, αλλιώς έχουν την πλήρη ευθύνη για τέτοιες απαράδεκτες και έκνομες συμπεριφορές.

Σχετικά Άρθρα