Κατρίνης: “Το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή”

 Κατρίνης: “Το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή”

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης σχολίασε τόσο την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις διαδικασίες της Βουλής όσο και τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών.

“Ακούσαμε την περασμένη Παρασκευή στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, τον κ. Τσίπρα να εγκαλεί τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι είναι μάλλον είναι η τελευταία φορά που ο κ. Μητσοτάκης έρχεται στη Βουλή να μιλήσει, και “πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις”, ο ίδιος μετά από τρείς μέρες, ουσιαστικά, επέλεξε να αποχωρήσει το κόμμα του από τη Βουλή”, δήλωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Συμπλήρωσε ακόμα πως, “Η λογική της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ωστόσο, δεν είναι να στήνουμε επικοινωνιακά σόου για την πρόκληση εντυπώσεων, αλλά η διεξοδική συζήτηση, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις, συγκεκριμένων πολιτικών αποφάσεων προς όφελος του ελληνικού λαού.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να δείξει ότι είναι “ανένδοτη” και “αδιαπραγμάτευτη” απέναντι στη κυβέρνηση, επιλέγει έναν ατυχέστατο τρόπο για να κατοχυρώσει την θέση της ως δήθεν αντίπαλο δέος της κυβέρνησης”.

“ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος”

Για τα πιθανά σενάρια μετεκλογικών συμπεριφορών, ο κ. Κατρίνης ξεκαθάρισε πως “στο ΠΑΣΟΚ έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει ότι στις εκλογές μόνο ο ελληνικός λαός αποφασίζει υπογραμμίζοντας ότι “είναι απαράδεκτο να βιάζονται ορισμένοι να προκαταλάβουν την απόφασή του”.

“Να θυμίσω ότι το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ”ή εμείς ή αυτοί” και το ίδιο πράγμα λέει κατ’ ουσία σήμερα η ΝΔ με το ‘’ή ψηφίζεις Μητσοτάκη ή ό,τι άλλο ψηφίζεις βγάζει Τσίπρα’’, προσπαθώντας να εκβιάσει την αυτοδυναμία και να περάσει μια λογική ‘’χαμένης’’ ψήφου.

Τόσο το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ του 2015, όσο και το σημερινό προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ είναι εξίσου διχαστικά και ακραία πολωτικά, για αυτό και εμείς θεωρούμε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος“, σχολίασε.

“Το ΠΑΣΟΚ έχει, διαχρονικά, αποδείξει την σοβαρότητά του και την αξιοπιστία του, καθώς και ότι αποτελεί εγγύηση για την σταθερότητα της χώρας. Απόδειξη όλων αυτών αποτελεί το πολιτικό κόστος που επωμιστήκαμε σε πολύ δύσκολες συγκυρίες, βάζοντας πρώτα και πάνω απ’ όλα την χώρα και τους πολίτες”, τόνισε.

“Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί τη σταθερότητα της χώρας «εκ των ων ουκ άνευ» και, ακριβώς, εκεί θα κριθούν αμφότεροι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας, οι οποίοι προς το παρόν φαίνεται να απασχολούνται μόνο από το ποιος θα καθίσει στην καρέκλα του επόμενου πρωθυπουργού, χωρίς να τους ενδιαφέρει η συζήτηση οποιουδήποτε προγραμματικού πλαισίου μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ το βράδυ των εκλογών θα επιδιώξει την εξεύρεση λύσης, η οποία περνάει από τον σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη κιόλας Κυριακή, στη βάση βέβαια της αλλαγής της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής και της υιοθέτησης των δικών μας προτάσεων” κατέληξε.