Κατάληψη στον ΣΕΒ από λιμενεργάτες

 Κατάληψη στον ΣΕΒ από λιμενεργάτες

Κατάληψη στο κτίριο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα πραγματοποιούν από το πρωί οι λιμενεργάτες στις προβλήτες της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Την κινητοποίηση διοργάνωσε το σωματείο τους, ΕΝΕΔΕΠ με βασικό αίτημα την εφαρμογή των Βαρέων και Ανθυγιεινών ενσήμων, για όλους τους λιμενεργάτες, όπως ορίζει η νομοθεσία. «Εδώ και τώρα ένσημα Βαρέα για τους λιμενεργάτες του Πειραιά» γράφει το πανό που έχουν τοποθετήσει στην είσοδο του κτιρίου.

Η ΕΝΕΔΕΠ υποστηρίζει οτι «εργοδοσία και κυβέρνηση προσπαθούν χρόνια τώρα να διασφαλίσουν την κερδοφορία της Cosco-Dport ενάντια στις δικές μας ανάγκες, ενάντια στις δικές μας ζωές, ενάντια στο παρόν και μέλλον των δικών μας οικογενειών. Με διάφορες μεθοδεύσεις και νομικά τερτίπια, βάζοντας μπροστά τα τελευταία χρόνια τον ΣΕΒ (μέλος του οποίου είναι η εργοδοσία), να προσφεύγει ενάντια στην απόφαση για ένταξη των λιμενεργατών στα ΒΑΕ».

Σημειώνεται οτι το 2018 επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε σχετική εγκύκλιος προκειμένου να ενταχθούν στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων οι εργαζόμενοι λιμενεργάτες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco της χερσαίας λιμενικής ζώνης. Ωστόσο η εγκύκλιος αυτή δεν εφαρμόστηκε ποτέ απο την εργοδοσία, καθώς οι εργοδοτικές εταιρείες μέσω του ΣΕΒ προσέφυγαν τότε στο ΣτΕ.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα