ΙΝΚΑ: Ανακοίνωσε στη Βουλή ότι θα μποϊκοτάρει το καλάθι του νοικοκυριού

 ΙΝΚΑ: Ανακοίνωσε στη Βουλή ότι θα μποϊκοτάρει το καλάθι του νοικοκυριού

 μποϊκοτάζ στο «καλάθι του νοικοκυριού» προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής εξαιτίας της συνδρομής του «καλαθιού» στην αύξηση των τιμών, με τον Άδωνη Γεωργιάδη να ψέγει τις καταναλωτικές οργανώσεις για «τύποις εκπροσώπηση» των καταναλωτών, τονίζοντας πως δεν θα συνδράμει στη χρηματοδότησή τους με δημόσια κονδύλια.

Να σημειωθεί ότι απορίες προκάλεσε η απουσία του επικεφαλής του «Συνηγόρου του Καταναλωτή», Λευτέρη Ζαγορίτη, από τη συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή του ο ΙΝΚΑ ανέφερε απευθυνόμενος  στους παραγωγούς φέτας και σκληρών τυριών, αλλά και γενικότερα στη βιομηχανία καταναλωτικών ειδών πως «εάν συνεχίσετε το ανέβασμα των τιμών στα τυριά, θα πάμε ως ΙΝΚΑ-Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας σε μποϊκοτάζ αγοράς αυτών των προϊόντων. Δεν γίνεται, δεν πάει άλλο. Μάλλον κάθε εβδομάδα θα κάνουμε μποϊκοτάζ σε κατηγορίες προϊόντων, όπως τυροκομικά, γαλακτοκομικά, γιαούρτια, αλλαντικά, όσπρια, ζυμαρικά, μαργαρίνες, απορρυπαντικά, καθαριστικά και χαρτικά. Σε πρώτη φάση καλούμε τους πολίτες καταναλωτές να μην αγοράζουν τις μειωμένες συσκευασίες».