ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Ρομποτική Ολική Αρθροπλαστική του Γόνατος με το σύστημα CORI

 ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Ρομποτική Ολική Αρθροπλαστική του Γόνατος με το σύστημα CORI

Στη Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ πραγματοποιήθηκε το πρώτο περιστατικό ρομποτικής αρθροπλαστικής του γόνατος. Η επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής πραγματοποιήθηκε σε ασθενή με βαριά μετατραυματική αρθρίτιδα του γόνατος και σημαντική παραμόρφωση, με την χρήση του ρομποτικού συστήματος CORI.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τον κο. Χρήστο Γιαννακόπουλο, Ορθοπαιδικό Χειρουργό Διευθυντή Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής, Επικεφαλής του Εξειδικευμένου Ιατρείου Ώμου και Αθλητικών Κακώσεων, ΙΑΣΩ Γενική Κλινική.

Με το ρομποτικό σύστημα επιτυγχάνεται άριστη τοποθέτηση των εμφυτευμάτων της ολικής αρθροπλαστικής μετά από διαδικασία διεγχειρητικής χαρτογράφησης και 3D σάρωσης του γόνατος. Ο ασθενής κινητοποιήθηκε την ίδια ημέρα και εξήλθε την επομένη από την κλινική.

Με την ρομποτικά υποβοηθούμενη ολική αρθροπλαστική του γόνατος επιτυγχάνεται μεγαλύτερη χειρουργική ακρίβεια, σωστή τοποθέτηση των εμφυτευμάτων και μεσοπρόθεσμα βελτιωμένη κλινική αποτελεσματικότητα.

Οι υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες της Γενικής Κλινικής του ΙΑΣΩ , εξασφαλίζουν ένα υγιεινό, άσηπτο και ασφαλές περιβάλλον. Διαθέτουν τον πλέον σύγχρονο απεικονιστικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, για τη διενέργεια πολύπλοκων χειρουργικών επεμβάσεων, όλων των ιατρικών ειδικοτήτων και δίνουν τη δυνατότητα για την εφαρμογή όλων των πρωτοποριακών ιατρικών τεχνικών.

Από αριστερά οι κ.κ. της Γενικής Κλινικής του ΙΑΣΩ: Βάϊος Πυργάνης, Νοσοκόμος-Νοσηλευτής, Ελένη
Μάνδρου, Προϊσταμένη Χειρουργείου, Σπύρος Καραμπέκιος, Νοσοκόμος-Νοσηλευτής (πίσω), Χρήστος
Γιαννακόπουλος, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Διευθυντής Α΄Ορθοπαιδικής Κλινικής, Επικεφαλής του
Εξειδικευμένου ιατρείου Ώμου και Αθλητικών Κακώσεων, ΙΑΣΩ Γενική Κλινική, Γιώργος Ντάντος,
Αντιπρόσωπος Smith & Nephew (πίσω), Xριστίνα Σολωμονίδου, Νοσηλεύτρια Χειρουργείου, Νίκος
Μαραγκός, Αναισθησιολόγος και Αθηνά Σοφιανού,  Νοσηλεύτρια Χειρουργείου

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 210-6383020, Δευτέρα – Παρασκευή, 09:00-17:00.

Σχετικά Άρθρα