ΑΣΕΠ – “Στον αέρα” ο διαγωνισμός – “Απαγορεύεται να κάνει διαδικασίες προσλήψεων όταν διαλύεται η Βουλή”

 ΑΣΕΠ – “Στον αέρα” ο διαγωνισμός – “Απαγορεύεται να κάνει διαδικασίες προσλήψεων όταν διαλύεται η Βουλή”

Δεκάδες χιλιάδες είναι εκείνοι που έχουν κυκλώσει την 4η Μαρτίου στο ημερολόγιό τους, ως την ημέρα που θα διεξαχθεί ο μεγάλος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για προσλήψεις στο Δημόσιο.

Ωστόσο, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταγραφούν «παρενέργειες» λόγω της διεξαγωγής των εκλογών.

«Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία το ΑΣΕΠ απαγορεύεται να κάνει διαδικασίες προσλήψεων όταν διαλύεται η Βουλή. Είναι απαρχαιωμένη αυτή η νοοτροπία και ελπίζω κάποτε τα κόμματα να συμφωνήσουν να καταργηθεί», δήλωσε σήμερα, Τετάρτη (1/2) στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ πρόσθεσε ότι «αν αληθεύει το 9 Απριλίου (σ.σ. πιθανή ημερομηνία για τις εκλογές 2023) δεν θα μας πιάσει. Είναι στο όριο». Και όπως είπε οι υπηρεσίες δουλεύουν νυχθημερόν για να προετοιμάσουν τις λεπτομέρειες του γραπτού διαγωνισμού.

«Δεν είναι διαγωνισμός πρόσληψης αλλά διαγωνισμός κατάταξης»

Αναφερόμενος στον επικείμενο διαγωνισμό, ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε ότι τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινώσει πού θα δώσουν εξετάσεις οι υποψήφιοι.

«Ο διαγωνισμός αυτός δεν είναι διαγωνισμός πρόσληψης αλλά διαγωνισμός κατάταξης», είπε, διευκρινίζοντας ότι όσοι περάσουν τη βάση, η οποία είναι 55%, θα καταταγούν στις ειδικότητες που έχουν δηλώσει.

«Για τα επόμενα δύο χρόνια, όταν προκηρύσσονται θέσεις γι’ αυτές τις κλαδο-ειδικότητες θα μπορούν να βάλουν υποψηφιότητα. Με τον βαθμό του διαγωνισμού, συν κάποιες προσαυξήσεις μεταπτυχιακών, διδακτορικών και επαγγελματικής εμπειρίας θα βγαίνει μια βαθμολογία» διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι περισσότεροι υποψήφιοι είναι για τον γενικό κλάδο διοικητικού οικονομικού που είναι αν θέλετε και το 60 – 70% των εργαζομένων στο Δημόσιο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πληροφορικοί, υπάρχουν νομικοί, υπάρχουν πολλές επιμέρους κλάδοι ειδικότητες».

Αναφορικά με τους εκπαιδευτικούς και τον διαγωνισμό που αναμένεται διευκρίνισε ότι στον Οργανισμό αναμένουν ότι οι υποψήφιοι θα πλησιάσουν τους 200.000.

«Υπάρχουν δύο διαδικασίες που τρέχουν παράλληλα. Υπάρχουν οι διαδικασίες της Ειδικής Αγωγής στην οποία μετείχαν 80.000 άτομα, όπου βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα, βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα της 1ΕΑ και τώρα έχουμε πιάσει την 3ΕΑ τις ένστασεις που είναι 4.000. Το παλεύουμε να διεκπεραιώσουμε γιατί τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν τον Σεπτέμβριο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τις ενστάσεις. Τώρα το δεύτερο που τρέχει και αφορά 150.000 – 200.000 άτομα είναι για τη γενική παιδεία» επισήμανε ο κ. Παπαϊωάννου.

Σχετικά Άρθρα