Αρχηγείο ΕΛΑΣ: Ουδέν μεμπτό στον έλεγχο της παρέας του γιου Θεοδωρικάκου

 Αρχηγείο ΕΛΑΣ: Ουδέν μεμπτό στον έλεγχο της παρέας του γιου Θεοδωρικάκου

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για το θέμα που έχει ανακύψει με την καταγγελία αξιωματικού, σύμφωνα με την οποία υπήρξε συγκάλυψη υπόθεσης εντοπισμού μικροποσότητας ναρκωτικών στην κατοχή παρέας νεαρών στην οποία συμμετείχε ο γιος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει ότι ύστερα από γραπτή εντολή του κ. Θεοδωρικάκου, που δόθηκε την 26 Ιανουαρίου 2023, διεξήχθη έρευνα για το περιστατικό ελέγχου 4 ατόμων, την 22 Νοεμβρίου 2021 στην περιοχή του Αμαρουσίου Αττικής, από πέντε άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Την έρευνα, η οποία περιλαμβάνει καταθέσεις των εμπλεκομένων, διεξήγαγε ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και το εξαχθέν πόρισμα υπογράφεται από τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό του Σώματος.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «σύμφωνα με αυτό, διεξήχθη ο προβλεπόμενος αστυνομικός έλεγχος, ο οποίος περιλάμβανε έλεγχο των δελτίων ταυτοτήτων των 4 πολιτών μέσω τερματικού και σωματική έρευνα των ελεγχόμενων, αφού πρώτα τους ζητήθηκε η εναπόθεση όλων των αντικειμένων που έφεραν μαζί τους, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Από τις παραπάνω ενέργειες δεν προέκυψε σε βάρος τους κάτι μεμπτό, ο έλεγχος περαιώθηκε και η εν λόγω ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνέχισε την περιπολία της».