Ξεκίνησε η αποχή του ΣΥΡΙΖΑ – Αποχώρησαν οι βουλευτές του από ψηφοφορία στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων

 Ξεκίνησε η αποχή του ΣΥΡΙΖΑ – Αποχώρησαν οι βουλευτές του από ψηφοφορία στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων

Την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αποχωρούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες υλοποίησαν οι εκπρόσωποι του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας της κύρωσης συμφωνίας υπό τον τίτλο: «Κύρωση του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης στη Συμφωνία Εμπορίου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, αφενός, και της Κολομβίας και του Περού, αφετέρου, για να ληφθεί υπόψη η προσχώρηση του Ισημερινού», οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφυγαν από την αίθουσα.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος είχε τονίσει με αφορμή όσα είπε η Πόπη Τσαπανίδου πως το ΠΑΣΟΚ «δεν εκβιάζεται από κανέναν και για κανέναν». Εξαπέλυσε δε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «βρώμικα μισόλογα» που μετατρέπουν σε βούρκο την πολιτική αντιπαράθεση. «Εκείνα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θέλουν συνεργασία με τη ΝΔ αντί να το πουν ευθέως και να το υποστηρίξουν χρησιμοποιούν αυτό το έμμεσο και υπονομευτικό τρόπο.

Έχει ηττηθεί η άποψη στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται ότι είναι κάτι όμως επίκαιρο. Θέλω να πιστεύω στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΟΣΚ/ΚΙΝΑΛ, ότι θέλει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση που φαντάζομαι. Θα ήθελα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να είναι προσεκτικά να μην υπονομεύουν τις δηλώσεις αρχηγού τους να μην υποσκάπτουν το κλίμα που θα πάμε στις εκλογές και να είναι ειλικρινά με τον εαυτό τους.

Θέλετε να πάτε με τη ΝΔ κ. συνάδελφοι; Πείτε το ευθέως και πηγαίνετε», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να ανταπαντά: «Η τοποθέτησή μου δεν αφορούσε τις συνεργασίες. Αλλά το θέμα μιας απολύτου απαράδεκτης και συκοφαντικά υπαινικτικής δήλωσης της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που προδίδει ότι το κόμμα αυτό δεν μυαλόνεται. Ούτε για συνεργασίες για με τον Α Β Γ Δ. Η απάντηση του συναδέλφου έχει προβοκατόρικα χαρακτηριστικά γι αυτό δεν τη σχολιάζω. Αν για ένα λόγο πήρα το λόγο είναι να πω ότι πολιτικές με εκβιασμούς κανείς δεν μπορεί να κάνει».

Στην κόντρα παρενέβη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος υπογράμμισε επικρίνοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ: «Με το τρόπο που πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει πολύ μεγάλες υπηρεσίες στη ΝΔ. Δημιουργεί ανάγκη στον πολίτη για να συνεχιστεί η σταθερότητα στη χώρα να υπάρχει ασφαλές και βέβαιο αποτέλεσμα στις κάλπες, να δώσει αυτοδυναμία στον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι να πάμε σε λογική εκβιασμών και μισόλογων που προσπάθησε όπως και το 14’ με τους αργυρώνητους βουλευτές», είπε και πρόσθεσε: «φοβάμαι ότι τα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και η χαμηλή επίδοση στο αντιπολιτευτικό του έργο θα τον οδηγήσουν σε μια τοξικότητα που όμως δεν παρακολουθεί ο ελληνικός λαός».

Πηγή: Ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα