Τσίπρας: Άμεση διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών – Αποσυρόμαστε από τις ψηφοφορίες στη Βουλή

 Τσίπρας: Άμεση διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών – Αποσυρόμαστε από τις ψηφοφορίες στη Βουλή

Η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που καταθέσαμε πέρα από την ενοχή του πρωθυπουργού αποκάλυψε ότι η διάβρωση των θεσμών της δημοκρατίας και η επικίνδυνη διάβρωση της κοινωνικής συνοχής έχουν δυστυχώς προχωρήσει πολύ βαθιά, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο. Στην τοποθέτησή του ζήτησε «άμεση διάλυση της Βουλής και τη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, εντός τριών εβδομάδων, όπως το Σύνταγμα ορίζει».

«Οσο ο κος Μητσοτάκης θα αρνείται να πράξει το αυτονόητο, να προσφύγει στη κρίση του ελληνικού λαού για όσα εναντίον της δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου διέπραξε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δε θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης της εκτροπής. Από εδώ και στο εξής, με εξαίρεση τη συμμετοχή μας στην αντιμετώπιση της προσπάθειας να επανέλθει στο προσκήνιο, η εγκληματική συμμορία των νεοναζί, θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή. Και από σήμερα ξεκινάμε τη πορεία μας προς τον ελληνικό λαό γιατί μόνο αυτός μπορεί και έφτασε η ώρα να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και τη κοινωνική δικαιοσύνη», τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για αναδιανομή πλούτου υπέρ λίγων και ισχυρών. Η αισχροκέρδεια νομιμοποιείται και προστατεύεται με τον πιο προκλητικό τρόπο. Τα ουρανοκατέβατα κέρδη γίνονται κανονικότητα, συμπλήρωσε. Η διαφθορά είναι αυτό που χαρακτηρίζει κάθε κυβερνητική πράξη, όπως δείχνει το όργιο των απευθείας αναθέσεων και η διαπλοκή τομέων του κράτους ακόμα και με το οργανωμένο έγκλημα.

O επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας: 

«Ποτέ άλλοτε μια κυβερνητική πλειοψηφία δεν ήταν τόσο εκτεταμένα συνδεδεμένη με τόσο σοβαρές περιπτώσεις διαφθοράς. Ονόματα όπως Πάτσης, Στάσης, Χειμάρας, Μαραβέγιας, Νικολάου, Πέτσας, είναι σήμερα συνώνυμα με μεγάλα κυβερνητικά σκάνδαλα», συνέχισε.

Το δίκτυο των υποκλοπών που στήθηκε επιμελώς μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την ευθύνη του ίδιου του Πρωθυπουργού, δεν ήταν μια αστοχία, ένα λάθος, μια τυχαία εξέλιξη.

Ήταν ένα συνειδητό και πολύπλοκο σχέδιο που ήρθε να συμπληρώσει και να καλύψει τα δίκτυα της κλοπής και της διαφθοράς. Αυτός ο ζόφος των δικτύων της διαφθοράς και της ασέλγειας στο Κράτος Δικαίου είναι αυτό ακριβώς που ονομάσαμε από τη πρώτη στιγμή καθεστώς Μητσοτάκη.

Ο κύριος Μητσοτάκης, αποδεδειγμένα πια και με τη βούλα της αρμόδιας κατά το Σύνταγμα ανεξάρτητης αρχής, είναι καταχραστής της δημοκρατικής εξουσίας που του παραχώρησε ο ελληνικός λαός. Καταχραστής μάλιστα αμετανόητος όπως απέδειξε η στάση του από την πρώτη μέρα που άρχισε να αποκαλύπτεται η δράση του παρακράτους. Διότι οι αποδείξεις που η αρμόδια αρχή περισυνέλλεξε από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους είναι προφανώς μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Καθώς οι νομότυπες επισυνδέσεις αφορούσαν μονάχα σε περιπτώσεις στόχων που δεν ενεργοποιούσαν το κακόβουλο λογισμικό. Και οι στόχοι ήταν δεκάδες.