Πολάκης από ΣΔΟΕ για Νικολάου: “Στο όνομα του κοροναϊού έδωσαν τα πάντα σε απευθείας αναθέσεις”

 Πολάκης από ΣΔΟΕ για Νικολάου: “Στο όνομα του κοροναϊού έδωσαν τα πάντα σε απευθείας αναθέσεις”

«Δόθηκαν οι αναγκαίες εξηγήσεις, πιστεύω να βγει σύντομα το πόρισμα και να μην κάνει πάλι οκτώ μήνες να το δει ο Εισαγγελέας. Για εμάς είναι πασιφανή και αποδεδειγμένα όλα όσα έκανε η εν λόγω κυρία», τόνισε εξερχόμενος από το ΣΔΟΕ ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑΠαύλος Πολάκης, ο οποίος μαζί με τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο, συναντήθηκαν το πρωί της Τρίτης με τον Γενικό Διευθυντή του Σώματος, προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη της υπόθεσης της Σοφίας Νικολάου.

Από τα «πυρά» του Παύλου Πολάκη δεν διέφυγε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς όπως σημείωσε στους εκπροσώπους του Τύπου, «Η ιστορία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που έφτιαξε ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Μπίνη – που μάζευε τα άλλα ελεγκτικά σώματα – έγινε ώστε να μην υπάρχει κανένας έλεγχος. Αυτό έχει οδηγήσει αυτή τη στιγμή ο ΣΔΟΕ με 80 υπαλλήλους να έχει πάνω από 400-450 προανακριτικές πράξεις. Τα ξεφορτώνουν όλα εδώ, φορτώνουν ένα σύστημα που δεν μπορεί να ανταποκριθεί».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη:

«Επισκεφθήκαμε τον διοικητή του ΣΔΟΕ, κ. Κωνσταντέα ώστε να διευκρινιστούν κάποια πράγματα σε σχέση με την προανάκριση της υπόθεσης της κ. Νικολάου για την οποία είχαμε καταθέσει αναφορά τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ από τον Μάιο του 2021. Μέχρι πρόσφατα δεν είχαμε καμία ενημέρωση για το τι έχει γίνει. Διαπιστώσαμε ότι έχει αναλάβει προανακριτικά καθήκοντα το ΣΔΟΕ. Υπάρχει μία αλληλογραφία ανάμεσα σε Εισαγγελέα και ΣΔΟΕ που κρατάει ένα χρόνο και πρακτικά δεν έχει οδηγήσει σε έκδοση πορίσματος.

Μιλήσαμε αναλυτικά με τον κ. Κωνσταντέα για την πορεία της υπόθεσης. Δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις για ένα μεγάλο έργο που όντως έκαναν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ. Μας είπαν ότι όπου να ‘ναι θα εκδοθεί το πόρισμα. Ελπίζω να είναι έτσι. Είδα ότι τελικά η ιστορία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που έφτιαξε ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Μπίνη -που μάζευε τα άλλα ελεγκτικά σώματα- έγινε ώστε να μην υπάρχει κανένας έλεγχος. Αυτό έχει οδηγήσει αυτή τη στιγμή το ΣΔΟΕ με 80 υπαλλήλους να έχει πάνω από 400-450 προανακριτικές πράξεις. Τα ξεφορτώνουν όλα εδώ, φορτώνουν ένα σύστημα που δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Δόθηκαν οι αναγκαίες εξηγήσεις, πιστεύω να βγει σύντομα το πόρισμα και να μην κάνει πάλι οκτώ μήνες να το δει ο Εισαγγελέας. Για εμάς είναι πασιφανή και αποδεδειγμένα όλα όσα έκανε η εν λόγω κυρία. 

Έκατσε πολύ καλά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στη ΝΔ η ιστορία του κοροναϊού. Στο όνομα του κοροναϊού έδωσαν τα πάντα σε απευθείας αναθέσεις. Όλες αυτές οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί σε μία σειρά από υπουργεία δεν έχουν καμία σχέση με την αντιμετώπιση του κοροναϊού. Ήταν ένας τρόπος για να φάνε τα λεφτά».