Οικονόμου: Εκθέτει την ΕΛ.ΑΣ, καλύπτει τον Θεοδωρικάκο- Σάλος για τις αποκαλύψεις περί διαφθοράς- Τσίπρας: Να παραιτηθεί ο υπουργός

 Οικονόμου: Εκθέτει την ΕΛ.ΑΣ, καλύπτει τον Θεοδωρικάκο- Σάλος για τις αποκαλύψεις περί διαφθοράς- Τσίπρας: Να παραιτηθεί ο υπουργός

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε, σήμερα, πολιτικά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο σχετικά με τις σοβαρές καταγγελίες για όργιο διαφθοράς στην Αστυνομία που ακουμπά ακόμα και ανώτατους αξιωματικούς ενώ εγείρονται και ερωτήματα για πρόσωπα κοντά στο περιβάλλον του υπουργού, ενώ την ίδια ώρα “άδειασε” την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, κι όλα αυτά λίγο μόλις καιρό μετά τις πρόσφατες κρίσεις.

Οι αποκαλύψεις του “Βήματος της Κυριακής” και του Mega εγείρουν, πλέον, σοβαρό πολιτικό θέμα, ενώ και αυτές του Documento σχετικά με τις καταγγελίες για συγκάλυψη του περιστατικού στο Μαρούσι που αφορά συγγενικό πρόσωπο του υπουργού προκαλούν αναταραχή και πλήττουν τον κ. Θεοδωρικάκο, την παραίτηση του οποίου ζήτησε εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Αλέξη Τσίπρα. Είναι, ωστόσο, αξιοσημείωτο πως η κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καθαρά πολιτική και είπε πως δεν αμφισβητεί την εντιμότητα και αξιοπρέπεια του υπουργού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να επεκτείνει σε βάθος …δεκαετίας τα φαινόμενα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ, παρακάμπτοντας τρία σημαντικά γεγονότα:

-Πρώτον, την έρευνα της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ που παραδόθηκε στην Δικαιοσύνη και έκτοτε δεν προωθήθηκε επαρκώς. Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι της Greek Mafia επειδή είτε αλλοιώθηκε, είτε δεν αξιοποιήθηκε το υλικό εκείνης της έρευνας,

-Δεύτερον, ότι ο προκάτοχος του κ. Θεοδωρικάκου, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είχε συγκεντρώσει υλικό για το οργανωμένο έγκλημα σε ογκώδη φάκελο που είχε παραδόσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και είχε δεσμευτεί πως θα διαλευκάνει πλήρως την υπόθεση, κάτι που ουδέποτε έγινε,

-Τρίτον, ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν γίνει πολλές δολοφονίες νονών της νύχτας, καθώς και του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ- που ερευνούσε τις υποθέσεις αυτές-, χωρίς μέχρι σήμερα να συλληφθεί κανείς από τους εκτελεστές και τους “εγκεφάλους”

Την ίδια στιγμή άφησε στο απυρόβλητο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο καλύπτοντας τον παρά το γεγονός ότι οι αποκαλύψεις εμπλέκουν και το γραφείο του πολιτικού προϊστάμενου της ΕΛΑΣ.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε γιατί παραμένει στην θέση του ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος την στιγμή που υπάρχουν ερωτήματα για σχέσεις αξιωματικών του γραφείου του με την Greek mafia.

Καλύπτοντας τον Τάκη Θεοδωρικάκο ο Γ. Οικονόμου, παρέπεμψε σε ανακοινώσεις που έχει εκδώσει το υπουργείο για την υπόθεση, «έχουν βγει ανακοινώσεις από το υπουργείο κι έχει επιληφθεί η ΕΛΑΣ, η Δικαιοσύνη και το Τμήμα εσωτερικών υποθέσεων» ισχυρίστηκε.

Αντίθετα με υπονοούμενα και αιχμές προ την Ελληνική αστυνομία είπε ότι «σε ότι αφορά το οργανωμένο έγκλημα προφανώς η ΕΛΑΣ οφείλει να δείξει καλύτερες επιδόσεις, υπάρχει μία σειρά από ανεξιχνίαστες υποθέσεις στο οργανωμένο έγκλημα εδώ και πάνω από μια δεκαετία και νομίζω ότι εκεί όλοι απαιτούμε ταχύτητα γρηγορότερα και πιο ουσιαστικά αποτελέσματα. Το σύνολο της κοινωνίας απαιτεί πιο γρήγορα αποτελέσματα, που δεν έχουμε δει εδώ και μια δεκαετία» επέμεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά Άρθρα