Ο Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του – Υποκλοπές, greek mafia και το ξαναζεσταμένο σενάριο για κυβέρνηση ειδικού σκοπού

 Ο Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του – Υποκλοπές, greek mafia και το ξαναζεσταμένο σενάριο για κυβέρνηση ειδικού σκοπού

Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρατεύει κάθε διαθέσιμο μέσο για την επικοινωνία του με τους πολίτες. Επιχειρεί να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων στην πολιτική ατζέντα καθώς όπως φαίνεται οι εξελίξεις επιταχύνονται με τις αλλεπάλληλες κυβερνητικές κρίσεις που προκαλούν υποκλοπές και greek mafia.

Η Κουμουνδούρου εκμεταλλευόμενη τις διαρκείς αποκαλύψεις σκανδάλων σφίγγει την αντιπολιτευτική μέγγενη και δείχνει ως διέξοδο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη την άμεση προκήρυξη των εκλογών.

Οι αντιπερισπασμοί που επιχείρησε η κυβέρνηση μπροστά στον ορυμαγδό των αποκαλύψεων και την επιβεβαίωση των παρακολουθήσεων έπεσαν στο κενό. Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη σήψη στους κόλπους της ΕΛΑΣ στα υψηλότερα κλιμάκια της ιεραρχίας ήρθαν να αναβαθμίσουν σε άνευ προηγουμένου επίπεδα την τακτική του «δεν γνώριζα τίποτα» που ακολούθησε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με αυτά τα απλά συμπεράσματα ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθυνθεί στα μέσα ενημέρωσης και κατ’ επέκταση στους πολίτες στη νέα πορεία προς το λαό που εγκαινιάζει από αυτή την εβδομάδα με αφετηρία το περιστέρι και επόμενους σταθμούς την Πάτρα της Παρασκευή και τη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα.

Υποκλοπές και Greek mafia

Ο κ. Τσίπρας όχι τυχαία από το βήμα της Βουλής εκτίμησε ότι από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δεν μετέτρεψε σε ψήφο εμπιστοσύνης την πρόταση δυσπιστίας, αυτή θα ήταν και η τελευταία αναμέτρησή του με τον αντίπαλό του μέχρι την προκήρυξη των εκλογών.

Η απόφαση για παραχώρηση συνέντευξης Τύπου είχε προαποφασιστεί σημειώνουν συνεργάτες του κ. Τσίπρα καθώς η συζήτηση βάσει του κανονισμού της Βουλής δεν προέβλεπε δευτερολογίες για τους πολιτικούς αρχηγούς και επομένως πολλά στοιχεία και εκφάνσεις της υπόθεσης των παρακολουθήσεων θα έμεναν εκ των πραγμάτων εκτός συζήτησης.

  • Παράλληλα όμως και οι αντιπερισπασμοί της κυβέρνησης μέσω των δυο ειδικών δικαστηρίων που βρίσκονται σε εξέλιξη δεν βγήκαν για το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης. Κερασάκι στην τούρτα ήρθαν να προστεθούν τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για τη σφαγή στην Κατεχάκη μεταξύ των ηγετικών κλιμακίων και οι καταθέσεις στο εσωτερικών υποθέσεων.

Το ζήτημα της παραμονής του κ. Θεοδωρικάκου επανέρχεται και αυτή τη φορά έρχεται να προστεθεί στο προγενέστερο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για υπουργό προστασίας του πολίτη κοινής αποδοχής μέχρι τις εκλογές.

Σενάρια

Στο μέτωπο της οικονομίας μπορεί όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας να μη μεταβάλλουν στο ελάχιστο τη δυσμενή θέση μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών ωστόσο το κλίμα που δημιουργείται με τις αντιθεσμικές εκτροπές και την φθορά που υφίσταται η κυβέρνηση ρίχνει βαριά σκιά στο πολιτικό σύστημα και πλήττει βάναυσα τη Δημοκρατία.

  • Το μπρα ντ φερ που άρχισε μεταξύ των δυο εκπροσώπων Τύπου ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μαρτυρά τη βαθιά πληγή που έχει ανοίξει στο πολιτικό σύστημα το ζήτημα των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων γεγονός που επηρεάζει βαθιά και την ελευθερία πολιτικής βούλησης των κομμάτων και των αρχηγών τους.

Η κα Τσαπανίδου όχι τυχαία έθεσε το ζήτημα των εκβιασμών όσο οι λόγοι παρακολούθησης πολιτικών προσώπων παραμένουν στη σφαίρα του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας. Η ομηρία του ΠΑΣΟΚ για την οποία είχε μιλήσει και ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνουν από την Κουμουνδούρου δεν ήταν παρά η ενστικτώδης και λογική αντίδραση σε μια καταφανώς παράνομη και αντιθεσμική πρακτική σε βάρος του.

Στον απόηχο όλων αυτών έχουν αρχίσει και πάλι να ζεσταίνονται σενάρια περι συγκρότησης κυβέρνησης «ειδικού σκοπού» ως αναγκαιότητα σε ένα απορυθμισμένο πολιτικό περιβάλλον που οδηγεί σε παρατεταμένη κυβερνητική αποσταθεροποίηση.

Στρατηγική νίκης

Από την Κουμουνδούρου τα σενάρια αυτά καίγονται εν τη γενέσει τους από τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Και αυτό αναμένεται να καταστήσει σαφές και στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στη μια το μεσημέρι.

Τα δείγματα που έχουν στην Κουμουνδούρου είναι για ολική ανατροπή του σκηνικού με τη δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση να ανεβαίνει διαρκώς κάτι που καταγράφεται και στις μετρήσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει να βλέπει νίκη για το ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με καθαρή διαφορά από τη ΝΔ. Ήδη πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για ντέρμπι με τους πιο αισιόδοξους να βλέπουν ντέρμπι από την πρώτη Κυριακή.

Σχετικά Άρθρα