Καλλιθέα: Ανήλικοι επιτέθηκαν με κροτίδες σε αστυνομικούς

 Καλλιθέα: Ανήλικοι επιτέθηκαν με κροτίδες σε αστυνομικούς

Επεισόδια με ρίψεις κροτίδων και προσαγωγές ανηλίκων, σημειώθηκαν χθες έξω από το Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας «Γρηγόρης Λαμπράκης», μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα της τοπικής ομάδας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, ομάδα 25 περίπου ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και χειρουργικές μάσκες, κινήθηκε πλησίον του γηπέδου, κρατώντας ξύλινα κοντάρια. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσέγγισαν και ακινητοποίησαν 15χρονο αλλοδαπό, μέλος της συγκεκριμένης ομάδας, που κρατούσε τέσσερα ξύλινα κοντάρια, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Ακολούθως, τα υπόλοιπα άτομα επιτέθηκαν με ρίψεις κροτίδων εναντίον των αστυνομικών, διαφεύγοντας στη συνέχεια προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον τρία ξύλινα κοντάρια, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμου ή φθορές σε δημόσια είδη.

Μετά από αναζητήσεις, εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση από το σημείο της επίθεσης 12 ανήλικοι, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, για εξακρίβωση των στοιχείων τους.

Σε βάρος τεσσάρων εξ αυτών σχηματίστηκε δικογραφία περί μη έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και παραδόθηκαν στους κηδεμόνες τους.

Από την Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 15χρονου, για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.