Δασκαλάκης για Πισπιρίγκου: “Φαινόταν υπόδειγμα μητέρας”

 Δασκαλάκης για Πισπιρίγκου: “Φαινόταν υπόδειγμα μητέρας”

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατέθεσε ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης. Χαρακτήρισε την κατηγορούμενη “υπόδειγμα μητέρας”, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι “έτσι φαινόταν”.

«Συνάψαμε γρήγορα σχέση και αποφασίσαμε να κάνουμε παιδί, όπως και έγινε στις 31/10/2013 με τη Τζωρτζίνα μας. Ήταν πολύ καλή μητέρα, τουλάχιστον αυτό έδειχνε σε όλους μας. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Μετά γεννήθηκε η Μαρία Ελένη» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης και άρχισε να περιγράφει τα περιστατικά που αφορούσαν την Τζωρτζίνα.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο πατέρας των τριών παιδιών αναφέρθηκε σε έναν τσακωμό που είχε με τη Ρούλα Πισπιρίγκου σημειώνοντας ότι τους άκουγε η Τζωρτζίνα και έτσι πήρε το παιδί και το πήγε σε άλλο δωμάτιο. «Επειδή εκείνη συνέχιζε και εγώ δεν ήθελα το παιδί μου να βλέπει τέτοια, της έριξα ένα χαστούκι. Έφυγα από το σπίτι. Μετά πληροφορήθηκα από την αδελφή της ότι το βρέφος μας είχε πρόβλημα. Το παιδί ήταν παγωμένο και η κατηγορούμενη του έκανε μαλάξεις. Πήγαμε στο νοσοκομείο και οι γιατροί μας ανακοίνωσαν ότι και το βρέφος μας απεβίωσε».

Όπως αναφέρει το dikastiko.gr, ο Δασκαλάκης κατέθεσε ότι ένα πρωί η σύζυγος του τον κάλεσε στο τηλέφωνο και του είπε ότι η Τζωρτζίνα έκανε σπασμούς και πως ζητάει να πάει στο νοσοκομείο. «Όταν πήγα να το δω το παιδί, οτιδήποτε κι αν τη ρωτούσα κοίταζε τη μητέρα της για να μου απαντήσει. Επειδή ήταν περίοδος Covid έπρεπε να μείνει μόνο ένας. Έμεινε η κατηγορούμενη. Τις επόμενες ημέρες δεν με άφηναν οι γιατροί να μπω. Δεν ξέρω τι είχε πει στους γιατρούς. Έβαλα το δικηγόρο μου να μιλήσει με τον δικηγόρο της για να με αφήσουν» ανέφερε.

Αν και η Τζωρτζίνα έδειχνε ψυχολογικά πεσμένη, υπογράμμισε πως οι γιατροί δεν τους είπαν ότι μπορεί να προκληθεί ανακοπή από τους σπασμούς. «Φεύγω το μεσημέρι και το απόγευμα με παίρνει η κατηγορούμενη και μου λέει «τρέχα το παιδί έμεινε». Πήγα και οι γιατροί προσπαθούσαν να το επαναφέρουν. Τα κατάφεραν μετά από 55 λεπτά. Ήταν το τρίτο παιδί. Είχα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Το παιδί επανήλθε όντας πια τετραπληγικό. Η κατηγορούμενη σαν μάνα αυτό που έδειχνε προς όλους ήταν υπόδειγμα. Δεν άφηνε τα παιδιά απεριποίητα ποτέ. Ήταν πάντα από πάνω τους».

Οι επιληπτικές κρίσεις

Παρά την αρχική απόφαση να μείνουν μαζί για το παιδί, ο Μάνος Δασκαλάκης στις 15 Ιανουαρίου της ανακοίνωσε ότι είναι καλύτερα να ζουν χωριστά αλλά να είναι ενωμένοι για το παιδί. «Στις 17/1 είχε προγραμματισμένη εξέταση το παιδί. Έκανε την εξέταση. Δέχομαι μια κλήση και είναι το παιδί με επιληπτική κρίση να βγάζει αφρούς από το στόμα. Της λέω «τι πήρες να μου δείξεις; Πάρε τους γιατρούς της ΜΕΘ να σου πουν τι να κάνεις». Το παιδί πήγε στο Ριο. Εμείς θέλαμε στη ΜΕΘ για να μη κολλήσει τίποτα» ανέφερε και συμπλήρωσε πως η Τζωρτζίνα έκανε ακόμα 2-3 επεισόδια, εκ των οποίων στο ένα ήταν παρών ο ίδιος.

«Στο ένα επεισόδιο ήμουν παρών. Κατέβηκε μια γιατρός από τη ΜΕΘ και μου λέει δεν έχει τίποτα το παιδί, της λέω «τι πρέπει να πάθει το παιδί μου για να το πάτε στη ΜΕΘ». Την έβαλαν τελικά στη ΜΕΘ και μας έστειλαν σε άλλο νοσοκομείο για να κάνει εξέταση σε μηχάνημα που δεν είχε το Ριο. Το παιδί επικοινωνούσε, έπιανε τα αστεία, έβλεπε τηλεόραση. Στο Αγλαΐα Κυριακου το παιδί κατάπεσε τελείως. Ειδικά την τελευταία μέρα δε μπορούσε να ανοίξει τα μάτια του καθόλου. Στις 29/1 ήμουν μέσα στο λεωφορείο στο Κιάτο κι όταν με πήρε η κατηγορούμενη, μου είπε ότι οι γιατροί προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί. Αυτά είναι τα πράγματα μέχρι και το θάνατο της Τζωρτζίνας μου» περιέγραψε στο δικαστήριο.

Η στήριξη στην Πισπιρίγκου και οι απειλές

Αναφορές έκανε στην κατάθεσή του ο Μάνος Δασκαλάκης και για την αλλαγή της αρχικής του στάσης που εμφανιζόταν στο πλευρό της πρώην συζύγου του. «Σαν μάνα των παιδιών μου, όφειλα να τη στηρίξω ως πατέρας. Δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα. Είχα μια ιατροδικαστική για ηπατική ανεπάρκεια και μια αγενεσία φλεβόκομβου», είπε.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε απειλές της Ρούλας Πισπιρίγκου σε βάρος των συγγενών του, ενώ μίλησε και στην περίοδο πριν τη σύλληψη της που συνομιλούσε με δημοσιογράφο για να μάθει την πορεία της έρευνας για τη Τζωρτζίνα.

«Ο πατέρας μου τη στήριζε την κατηγορούμενη. Ένα απόγευμα του είπε «αν με πάρουν θα τον πάρω μαζί μου». Έπειτα υπήρξε δημοσίευμα ότι θα επαιρνα δικηγόρο τον Αλέξη Κουγια. Πήρε και απείλησε «αν πάρει Κουγια, θα πράξω αλλιώς». Ενημερώθηκα ότι μέσα από τον Κορυδαλλό επικοινωνούσε με τη θεία μου και ρωτούσε «που είναι ο Μάνος και τι κάνει ο Μάνος». Γενικά υπήρχαν απειλές» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης που αυτή την ώρα δέχεται ερωτήσεις από την πρόεδρο της έδρας.

Σχετικά Άρθρα